perjantai 3. kesäkuuta 2022

Kylmä kurkkukastike kalalle



Tulihan tästä vielä päivä vaikkei sitä heti aamusella olisi millään uskonut, niin oli synkkää ja sateista.
Nyt lämpötila on kahtakymmentä ja aurinko paistaa niin kauniisti pilvettömältä taivaalta.
Nuorin tyttäristä oli tänään auttamassa minua hoidokeiden kanssa ja muutenkin apunani.
Saimme yhdessä tehtyä herkullisia valkosipuli-yrttileipiä, mutta niistä sitten toisella kertaa enemmän.
Samoin tytär laittoi meidän makkariimme kolmannen pimennysverhon. 
Tuli kyllä hieno, kun kaksi verhoista on tumman harmaata ja yksi on vaalean harmaa.
Nyt on hoidokit kodeissaan ja tytär viety omaan kotiinsa. 
Köllötellään tässä perjantai-iltaa Murun kanssa ja katsellaan leffaa.
Pian on sauna valmis löylyttelijöille ja sitten vain miettimään viikonlopun ruokia. Meillähän on lasten sekä Mumskun kanssa yhteinen sunnuntailuonas tulossa ja hyvällä lykyllä saamme huomisellekin Murun pojan meille syömään.
Siis taasen on ihana viikonloppu tulossa.


Meillä syötiin tänään ranskalaisia ja kalapuikkoja.
Teen usein kalapuikoille kylmän kurkkukastikkeen.
Käytän nykyää kastike pohjana kermaviilin sijaan
Plantin hapatettua luomu soijavalmistetta.


 2 dl Plantin soijavalmistetta
2 rkl sinappikurkkurelitxiä
1 tl herbamarea
1/2 tl mustapippuri rouhetta
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl currya
kevätsipulin varsia

Sekoita kaikki ainekset ja anna kastikkeen makustua jääkaapissa tunnin tai pari
ennen tarjoilua.



Tehtäväsi on löytää oma maailmasi
ja sitten koko sydämelläsi antautua sille.
BUDDHA

-Tupu-

1 kommentti:

  1. Laitoin muistiin. Itse olen useasti tehnyt yksinkertaista "tartar"-kastiketta sinappikurkkusalaatista, kermaviilistä ja tillistä. Tämä kuulostaa parannetulta versiolta siitä.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)