keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Hodarivuoka

 


Tänään lähdemme Murun kanssa töiden jälkeen ostamaan meille uusia keittiön tuoleja.
Meidän tämän hetkiset tuolit eivät ole ollenkaan kissaystävälliset.
Tai kissahan siis suorastaan rakastaa työntää kyntensä niihin ja kiipeillä niissä.
Ne kun ovat nahkajäljitelmää ja kynnet uppoavat niihin kuin voihin.
No, nyt tulee sitten perinteiset puutuolit tilalle meidä keittiöömme.
Tämän muutoksen piti tapahtua vasta kesälomani aikana, mutta huomasimme ihanat ja huokeat tuolit juuri netistä ja pakkohan ne on heti hakea kotiin 😊


Nämä hodarit oli kyllä semmoinen suksee meidän suvun sunnuntai-lounalla, että voi hyvin tehdä toistekin.
Erityisesti salsaa kehuttii, että se tuo ihanan maun hodariin.

 12 hodari sämpylää
12 nakkia

Chilikastike
n. 140 g tomaattipyreetä
1/2 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl ruokosokeria
2 tl shirachakastiketta
2 tl punaviinietikkaa
172 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Juustoraastetta

Tuoresalsa

2 tomaattia
1 pieni punasipuli
3 kevätsipulin vartta
1/2 dl rypsiöljyä
n.1/2 tl ruususuolaa
n.1/2 tl sitruunapippuria

sinappia

Valmista ensin chilikastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin sekaisin kattilassa.Kiehauta seos ja nosta se sitten pois liedeltä.
Silppua salsan ainekset  ja sekoita ne sekaisin.
Laita salsa makustumaan jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi.
Laita aukaistut hodarisämpylät uunivuokaan.
Levitä aukkoon ruokalusikallinen chilikastiketta ja laita päälle nakki.
Ripottele hodareiden pinnalle vielä juustoa ja laita ne sitten uuniin 200 asteeseen noin 8-10 minuutiksi.

Lisää hodarin päälle salsa sekä halutessasi sinappi.
Nauti heti.



Mitä tulee paikalle, 
kun sinä saavut?

-Tupu- 

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit :)