Syksyinen mangoldiariisipaistos possulla

   


Viimme viikonloppuna sain vihdoista viimmein siivottua takapihan talvi kuntoon.
Ei näköjään yhtään liian aikaisin, kun viime yönä oli jo pakkasta.
Poimin samalla mangoldiat, rucolat, timjamit, härkäpavut ym. talteen takapuhan ruukuista.
Poimin jopa marja-aromiaa puskista, niin saadaan aamu-smoothiehin ja-puuroihin kunnon vitamiini pläjäykset.


Olen teille ennenkin puhunut tästä Pispala/Hyhky henkisyydestä.
Täällä saa pihoista ja katujenkulmilta jos jonkin moista tavaraa mukaansa aivan ilmaiseksi, jos jollakin on turhaa- tai ylimääräistä-tavaraa se laitetaan kiertoon.
Esim.Viikonloppuna mukaani tarttui pussillinen omenoita, Minni-naamiaspuku sekä hoidokeille lautanen ja  ihka ihana lasilautanen, joka pääsi olohuoneeseen kynttilän alle.
Niin ja toihan lapset eilen aamu-ulkoilulta mukanaan dinosauruksen sekä nipun tuikkukynttilöitä.
Ihania yllätyksiä nämä tienvarsi "kirppikset" vaikka yleensä näistä ihanuuksista ei tosiaan tarvitse maksaa mitään.


Rakastan keitetyn riisin jatkokäsittelyä ja siitä saatuja herkullisia ruokai sekä salaatteja.
Siksipä keittelenkin riisä aina tuplasti.
Niin nytkin tein eilen tätä herkullista riisipaistosta siis aivan kuin pyttipannu, mutta riisillä.
Olin siis keittänyt riisiä ja maustanut sen suolalla sekäcurryllä. (Toki voit maustaa riisisi ihan niin kun sinun makumaailmasi sen haluaa.)
Paista pannulla sipulia suikaleina ja mangoldia, halutessasi voi vaihtaa mangoldian pinaattiin tai lehtikaaliin.
Lisää joukkoon valmiiksi paistetut sekä pippuroidut pussun suikaleet sekä kasvisliemikuutio.
Väriksi riisipaistokseen soppi vielä pakaste kasviksia maun mukaan.
Maista ruokaa ja lisää tarvittaessa ripaus ruususuolaa.


Ole oma itsesi.
Anna toisten nähdä se aito,
epätäydellinen, virheellinen,
hassu, outo, kaunis,
maaginen ihminen,
joka olet,

-Tupu- 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)