Maalaispatongit ja ihana arki

 



Ihanaa päivää teille kaikille.

Heräämme Murun kanssa arkisin aina kuudelta, vien Otto-poikaa heti aamusella lenkille ja Muru kattaa sillä välin teepöydän valmiiksi. 
Niin siis tänäänkin...
 Saan kyllä olla niin onnellinen, kun omistan tälläisen kullanmurun vai pitäisikö sanoa timantin.
Tälläiset arjen teot ovat niitä kultaakin kalliinpia, vaikka eihän tämä tähän jää, vaan sama hemmottelu jatkuu viikonloppuinakin.
Nämä toisen huomioon ottamiset ovat sitä luxusta
ja se tuntuu niin hyvälle tietää että toinenkin välittää,
siis muistetaan hemmotella toinen toisiamme.


Ihana arki on helpompaa, kuin luullaan, kunhan vain hieman suunnitellaan.
Itse valmistelen viikon ruokalistan yleensä viikonloppuisin ja samalla funtsailen mitä minäkin päivänä on tarkoitus puuhastella tai jos iltaisin on menoja, niin seuraavan päivän ruokia ei silloin ymmärrettävästi esivalmistella illalla. Siispä välillä tuntuu siltä että täytyisi olla ennustaja eukko tietääkseen mitä milloinkin valmistetaan ja kuinka kaikki sujuisi sutjakasti.
No, tälle päivälle kuitenkin olin katsonut, että aamupäivällä pitäisi sataa vettä.
Siksi lupasin lapsille, että me leivomme aamupäivällä sämpylöitä.
Valmistin siis eilis iltana esitaikinan valmiiksi odottamaan tätä aamua.
Nyt on uunissa kolme patonkia, sämpylöitä sekä pannaria ja pekonijuustokiusausta.
Nyt vain odotellaan, että pästään maistelemaan herkkuja.



 Raski eli esitaikina:

6 dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
3 dl kylmää vettä

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
2 1/2 dl kylmää vettä



Valmsita raski edellis iltana ja anna sen tekeytyä huoneenlämmössä seuraavaa aamuun.
Lisää aamulla raksin joukkoon jauhot, kuivahiiva ja suola.
Vaivaa taikinaa pari minuuttia ja lisää sitten vesi neljässä viidessä erässä.
Jatka vaivaamista vielåä noin 15 minuuttia ja anna taikinan kohota sitten noin tunnin ajan.
Jaa taikina kolmeen osaan ja valmista patongit.
 Leikkaa patonkejen pintaan vinot viillot veitsellä.
Kohota patonkeja pellillä vielä puoli tuntia.00
Jauhota patongit tai rouhi patongin pintaan heiman valkosipuimurskaa sekä juustoraastetta.
Paista patonkeja uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

PST:  Jos haluat patonkeihin rapean kuoren laita uuniin paistamisen ajaksi kulho, jossa on vettä.



"Elämä on ihan jalkojesi juurella."
Kuiskasi puu.
Ja siihen minä pysähdyin.

-Tupu- 

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit :)