Ruisleipää

 


Hyvää oloa päivääsi.

Täällä on herätty jo aikaisin ja käyty aamulenkillä koiran kanssa ja valmistettu pasta-lihapullavuoka uunia vaille valmiiksi sekä rukiisten sämpylöiden taikina kohoilee leivinliinan alla.
Kaikki on siis passelisti kohdillaan päivän touhuiluihin.

 



No, näin sen piti olla.
Kaiken kuitenkin muutti yksi viesti, joka laittoi pakan hieman sekaisin.
Työpäivään tämä ei onneksi päässyt vaikuttamaan, mutta vapaa-aika meni aivan uusiksi.
No, elämä vie ja kaikki ei aina mene parhain päin, mutta tällä kaikella on tarkoitus.
Silti en anna elämän lannistaa, tunteet joita nyt tunnen on toki sekavia, mutta en anna niille yli valtaa.
Kaikki kyllä järjestyy onhan ne järjestynyt tähänkin saakka, siis kokka kohti onnellisempia ajatuksia 
ja onnen tunteita.
Täällä ei jäädä tuleen makaamaan, vaan noustaan ylös kuin feeniks lintu.
Elämällä kun on tapana vähän ravistella, mutta kun tämä tästä taas luonnistuu osaa olla kiitollinen joka hetkestä minkä saan kumppanin kanssa olla ja rinnalla taivaltaa.



5 dl maustamatonta jogurttia
2 pss kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
2 tl hunajaa
6 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sulatettua voita


Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja anna taikinan kohota vähintään tunnin tai laita taikina jääkaappiin ja anna kohota kylmässä pikkuhljaa yön yli.
Ota taikina huoneen lämpöön puolitunti ennen leipomista.
Puolita sitten taikina ja leivo siitä kaksi leipää.
Kohota leipiä vielä liinan alla puoli tuntia ja laita ne sitten uuniin 225 asteeseen noin 40 minuutiksi.
Laita kypsät leivät leivinliinan alle jäähtymään.



Sinun tarvitsee vain tietää,
että tulevaisuus on auki
ja sinä luot sen
valitsemalla mitä teet.

-Tupu-

Kommentit

  1. Sun sanat saa aina ajattelemaan - ne on motivoivia ja tsemppaavia! <3 Elämäniloa ja aurinkoa kevääseen (vaikka sitä sadettakin kyllä tarvitaan välillä)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, iloa ja intoa kevääseen sekä mukavaa vappua ystäväni.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)