Pellillinen lihapiirakkaa

 


Hyvää oloa ja iloa 💕
Tässä nautitaan viimmeistä viikonloppua täällä vanhassa kotona.
En ole vielä pakannut mitään, mutta siivottu on paikkoja, sekä roskiin olen vienyt jätesäkillisiä tavaraa.
No, kaikki käytettävä toki menee kierrätykseen.
Pieni muutto stressi on tuolla takaraivossa,
vaikka tiedänkin, että kunhan muuttofirma ajaa lauantai-aamuna pihaan ei kaikkien kaappien tarvitse olla tyhjänä, kunhan saamme huonekalut vietyä niin loppuja voimme kuskata vielä kaksi viikkoa kumppanin farmarilla.
No, koitan nyt vielä unohtaa koko muuton ja nauttia tästä viikonlopusta täysillä.



Tulimme juuri kotiin koirapuistosta.
Kävimme myös samalla kaupassa ja tein huomiselle nuorison lemppari ruokaa canneloneja.
Eilis päivän jauhelihakastike sai juustoraastetta ja lehtikaalia sekaansa ja lusikoin kylmän kastikkeen canneloonirullien sisään.
Näppärää sanon minä.

Tämä ruoka odottaa nyt jääkaapissa huomista päivää. Sitten vain laitan vuoan uuniin ja nuoriso pääsee nauttimaan herkullisesta cannellonivuoasta.
Itse lähdemme taasen anoppilaan valmiiseen pöytään nauttimaan herkullisista kokkailuista.
Onhan tämä niin ihanaa hemmottelua päästä taasen valmiiseen pöytään.




Teemme kumppanini kanssa yhdessä viikonlopulle iltapala- sekä ruoka-ehdotuksia.
Tälle viikonlopulle pääsi lauantaille zoritsopasta ja peltilihapiirakka, jonka sain juuri uuniin.

Kaupan voitaikinaa/lehtitaikinaa

2-3 dl keitettyä riisiä
3 kananmunaa
5 dl kasvislientä
500 g naudanjauhelihaa
3 sipulia
2 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl basilkaa
2 rkl paprikajauhetta
2 dl juustoraastetta

Voiteluun:
kananmuna


Paista jauheliha ja sipuli kypsiksi ja mausta seos.
Pilko munat pieniksi ja keitä riisi kypsäksi.
Itse keitin riisini runsaassa kasvisliemi vedessä niin, että sain kasvislimen sekä riisin yhdellä kokkailulla.
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja kauli sulanut pakaste taikina hieman ohuemmaksi.
Laita lihaseos taikinan väliin ja voitele pinta kananmunalla.
Laita piirakka uuniin 200 asteeseen n.40 minuutiksi tai kun pinta on saanut kauniin värin, niin piirakka on valmis syötäväksi.



Älä kysy,
mitä muut tarvitsevat.
Kysy, mikä saa sinut loistamaan. 
Ja sitten tee sitä.
Sillä muut tarvitsevat sitä,
että sinä loistat elämää.

-Tupu-

1 kommentti:

  1. Lihapiirakka on kyllä hyvää!!! Hyvän näköisen lihapiirakan olet tehnyt!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)