Kauraisat-bataattisämpylät

 


Hymyillen kohti uutta päivää.

Ihana yö takana vaikka heräilinkin tunnin välein, onneksi kuitenkin unitunteja tuli yli seitsemän tuntia.
Nukahdin aina heti kelloa katsottuani ja mietittyäni kaikkia mukavia asioita.
Aukaistuani sälekaihtimet edes lumi jota oli eilen illalla sekä yöllä jäänyt talojen katoille ei saanut hyvää mieltäni kadotettua.
Hersyvän ihana tunne vain pursusi ja paisui sisälläni.
Kuuntelen tässä samalla Sanna Wikströmin äänikirjaa "Elämä ensin",
se kertoo Pepistä, Annikasta ja Tommista. Heistä on tullut aikuisia ja elämä ei aina kohtele heitäkään silkkihansikkain, vaan elämässä tapahtuu.
Annika siis saa lääkäri-reissullaan kuulla, että samaan aikaan sairastaa rintasyöpää ja odottaa vauvaa.
Tässä kirjassa tulee niin monia elämän ohjeita ja oivalluksia.
Aivan kuin näkisi oman elämän suurennuslasin läpi ja oivaltaa tehneensä itse juuri samanlaisia virheitä,
mutta me onneksi voimme ottaa oman elämän ohjat käsiimme ja korjata tilanne ennen kuin kaikki on liian myöhäistä.
Mikään ei ole sen kurjempaa, kuin elämä joka jää elämättä,
siispä hymyä huuleen ja kohti uusia seikkailuja.

Muistakaa ihmiset haaveilla.
Minä se olen tänäänkin haaveillut ja olen siitä niin onnellinen.
On mitä elämältä odottaa, kun on noita haaveita.


Minulla on täällä uudessa asunnossa todella pieni pakastin, joka on änkeensä täynnä.
Olen nyt koittanut tyhjentää sitä pikkuhiljaa.
Tänään on vuorossa bataattisose, josta olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni bataattisämpylöitä sekä toisesta puolesta joko sosekeittoa tai tyttäreni lempparia bataatti-jauhelihapaistosta.


200 g bataattisosetta
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
1 rkl siirappia
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl vehnäjauhoja


Laita bataattisose sekä maito kulhoon ja lämmitä se hieman lämpimäksi kädenlämpöiseksi.
Kaada kuuma neste kulhoon kaurahiutaleiden päälle ja anna hiutaleiden hieman turvota.
Lisää loput aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. 
Lisää jauhoja niin, että taikina alkaa irrota kulhon reunoilta.

Anna taikinan kohotakulhossa liinan alla noin puolisen tuntia ja kaada se sitten tasolle:
Jaa taikina tasa kokoisisksi paloiksi ja pyöräyttele niistä sämpylöitä.
Laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja laita päälle leivinliina.
Anna sämpylöiden taasen kohota ainakin puoli tuntia.
Paista sämpylät uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin poskiinsa.

Sinun tarvitsee vain tietää, 
että tulevaisuus on auki 
ja sinä luot sen 
valitsemalla mitä teet.

-Tupu-

2 kommenttia:

  1. Itsetehdyt sämpylät on niin hyviä, kun vaan olisi joku, joka niitä meillä tekisi. Ei riitä jaksaminen työpäivän jälkeen. Huomasin tuon mainintasi, että nukahdat yöllä, jos katsot kelloa. Minulla ihan sama, jos ei meinaa saada nukutuksi ja vain pyöriskelee sängyssä, niin kun katsoo kelloa, niin sen jälkeen yleensä aika pian nukahtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MIksu, juu kumma tapa mutta minulla niin tepsii tuo kellon katsominen.
      Mukavaa vappua sinulle.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)