Kahden kaalin kaalipata

 


Pirtaskkaa uutta päivää sinne ruudun toiselle puolelle.
Tänään saan avaimet meidän uuteen asuntoomme ja lähdenkin niitä päiväuni aikaan hakemaan.
Ensimmäinen jätesäkki kuorma odottaa jo autossa uuteen kotiin pääsyä.
Tästä se nyt alkaa tämä muuttomme.
Pikkuhiljaa hyvä tulee...
Onnekseni olen ollut aikas minimalistinen ja ylimääräiset ostokset on saanut jäädä kauppaan odottamaan parempia päiviä.
Nyt on kuitenkin pakko alkaa ostelemaan niin astianpesukonetta kuin pihagrilliäkin sekä terassikalusteita.
 


Huh huh, kuinka olikin haastavaa tehdä tätä kaalipataa, kun siirappi ja meirami oli jo muuttolaatikossa.
Siinä sitten aukoilin laatikoita ja eikös tarpeelliset tuotteet löytynyt vasta viimmeisestä laatikosta.
No, tärkeintä, että sain sapuskat tehtyä.

Näin kevään korvalla odotan aina sormet syyhyten varhaiskaalin tulemista kauppoihin.
Sen ihana maku ja halpa hinta saa pakostakin hymyn huulille.
Siispä kaaliruoat ja salaatit kuuluvat meidän ruokapöytään aina, mutta erityisesti kevään ja kesän varhaiskaali sekonki tuo pöytäämme vielä enemmän kaaliherkkuja.


 1 kerä kaalia
2 kourallista lehtikaalia
kourallinen papauja
1 iso sipuli
1 kasvisliemikuutio
6 dl vettä
1 dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl ruususuolaa
300 g naudanjauhelihaa
1/2 dl tummaa siirappia
2 tl meiramia
1/2 tl rouhittua mustapippuria



Suikaloi kaali ja hienonna sipuli.
Kaada ne isoon pataan ja lisää joukkoon vesi ja maustetteet.
Lisää joukkoon revitty lehtikaali sekä riisi.
Laita kansi padan päälle ja anna ruoan hautua pikkuhiljaa nautiskellen noin 30 minuuttia.Ruskista tässä kohdin jauheliha ja kaada sekin pataan.
Hauduta vielä noin 10 minuuttia.
Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.


Parhaat aarteet löytyvät arjen keskeltä.

-Tupu-

Kommentit