Possuperunapaistos ja viikon ruokalista

 


Aurinko paistaa ja uusi viikko alkaa, mikäs sen mukavampaa.
Nämä keväiset vaikka niin tuuliset viikonloput ovat aivan ihania lenkkeily päiviä.
Joka päivä tuli ulkoiltua ja nautittua hyvästä seurasta, 
katseltua leffoja, valmistettua herkullisia ruokia, käytyä kyläilemässä 
ja mikä parasta vain oltua yhdessä ❤
Siis taasen kerran on huippu ihana viikonloppu takana.


Ystävän kera ei mikään tie ole pitkä.


Viikonloppuna ruokalistaa laatiessani en ollut kotosalla, mutta muistin kuin muistinkin pekonin jääkaapin perukoilla,
siispä maanantai aloitettiin maukkaalla pekonipaistoksella.



n. 10 keskikokoista perunaa
140 g pekonia
1 sipuli
1 tl mustapippuria
1 tl ruususuolaa
1 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
n.1 dl täysmaitoa




Kuori perunat ja viipaloi ne.
Leikkaa pekoni siivuiksi ja sipuli silpuksi. 
Paista pekoni sipuli silppu pannulla kypsäksi.
Laita uunivuokaan ensi perunaviipaleita ja pekoniseosta:
Ripottele päälle suola, pippuri sekä juustoraaste.
Jatka kerroksia kunnes vuoka on täynnä.
Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi perunakerros.
Mausta se ja laita juustoraaste vielä pintaan sekä kaada kerma/maitoseos joukkoon.
Laita paistos uuniin 200 asteeseen noin tunnin ajaksi.
Itse jätin vuoan vielä jälkilämmölle muhimaan toiseksi tunniksi, niin saimme oikein mehukkaan ja herkullisen vuoan syötäväksi ruoka-aikaan.



Hyvät sanat, 
kaunis ele,
hymy.

Anna joka päivä jotain pientä,
joka tekee pala palalta maailmasta paremman.

-Tupu-

Kommentit