Maalaisleipä

 


Luin juuri Dalai Laaman elämänohjeen
"antaudu rakkauteen ja ruoanlaittoon huimapäisen rohkeasti"

Mielestäni tätä ohjetta voi käyttää myös leipomiseenkin.
Minä ainakin pääsen oikein elementtiini, kun saan upottaa käteni taikinaan ja pyöritellä ja vaivata taikinaa.
Hetki on jotenkin niin meditatiivinen ja mieltävirkistävä kokemus.
Ja kun leipomukset tulevat uunista  edessäsi on ilon ja rentoutumisen saavutus uunituore lämmin leipä, jonka ihana tuoksu huumaa talon joka sopukan.
Eikös tästä voikin sanoa, että leipä on todella rakkaudella valmistettua ❤

Eilen tuli leipomisen lisäksi käytyä iltasella kyläilemässä sekä katsottua 
mielenkiintoista ja niin hyvää leffaa, ettei meinannut millään tohtia mennä yöllä nukkumaan.



12 dl erilaisia jauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl ruokosokeria
2 tl ruususuolaa
1 rkl rypsiöljyä
5 dl vettä




Laita kulhoon jauhot ja kaada päälle kuivahiiva sekä suola ja sokeri.
Sekoita joukkoon öljy sekä vesi.
Sekoita taikinaa kovalla nopeudella noin 15 sekunttia. 
Kaada joukkoon vesi ja öljy. Sekoita vielä 30 sekunttia.
Ei yhtään enempää, vain sen verran että kaikki ainekset ovat sekaisin.
Laita taikinakulhon päälle liina ja anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Käynnistä kone jälleen ja vaivaa taikinaa nyt 20 sekunttia.
Nosta taikina kulhosta ja muotoile siitä kaksi leipää.
Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille.
Laita leivinliina leipien päälle ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
Laita leivät 250 asteiseen uuniin ja katkaise lämpö leipien oltua 10 minuuttia uunissa.
Jätä leivät vielä uuniin noin 20-30 minuutiksi.
Koputa rystysillä leivän pohjaa, jos ääni on kumean ontto on leipä kypsää.

Tällä kertaa feng shuini leivän paistossa ei mennyt aivan nappiin ja leipä oli liian kauan uunissa, mutta tehkää te niin kuin minä neuvon ohjeessa äläkääkä niin, kuin minä tein 😂



Älä stressaa, 
tee parhaasi.
Unohda loput.

-Tupu-

Kommentit