Lohi-perunapihvit ja viikon ruokalistaa

 


Mukavan ihanaa sunnuntaita teille.

Nämä päivät vilisee ohi sellaisella kyydillä, ettei täällä meinata perässä pystyä.
Täällä meikäläistä aivan hengästyttää tälläinen kiireinen elämäntapa, minä kun olen tottunut seesteisyyteen ja rentoon kotoiluun enkä tähän hektiseen elämän menoon.
No, eilen tuli käytyä kävelyllä ja piipahdettua Mumskulla sekä muillakin ystävillä.
Mukavaa oli ja siinähän se päivä meni oikein rattoisasti. 

Tänään sitten valmistin herkkullisia lohi-perunapihvejä ja siivoilin asuntoa.
Jännää, kun kotoa on vuorokauden poissa alkaa sunnuntaina sellainen suorittaminen, että saa aloitettu viikon taasen kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä.


Tästä ohjeesta tulee viisi pihviä eli meillä se oli juuri passeli ruoka kahdelle ihmiselle.

300 g kylmäsavulohta
1 keitetty peruna raastettuna
1 rkl tilliä
1 rkl smetanaa
1 kananmuna
sitruunaa


Leikkaa kala pieniksi suikaleiksi ja raasta peruna.
Sekoita muut aineet keskenään ja tee seokseksta noin 2cm paksuisia pihvejä:
Paist pihvit uunipellillä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Purista valmiiden pihvien päälle tilkka sitruunanmehua.
Tarjoile pihvit raikkaan salaatin ja raejuuston kanssa.


Kun tie on kaunis, 
on tarpeetonta kysyä mihin se vie.

-Tupu-

Kommentit

  1. Aijai, Tupu, mitä olet taas keksinyt ruuaksi! Ihan älyttömän simppeli, mutta vesi tulee kielelle jo ohjetta lukiessa.
    Olen nyt yrittänyt opetella sellaista tapaa, että pitäisin aina jääkaapissa varalla keitettyjä perunoita. Ovat sitten nopean ruuan perustana ja varsinkin paistettua perunaa ei voita mikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Sirkku, juuri tuohon samaan tapaan olen koittanut alkaa opettelemaan.
      Eli keitettyjä perunoita tulisi aina löytyä minunkin jääkaapistani.
      Ihanaa uutta viikkoa ja aurinkoisia kevätpäiviä.

      Poista
  2. Ihanan näköinen annos! Nuo pihvit....nam....juuri niin ihanan helpot mitä minäkin tykkään tehdä! Ehdottomasti täytyy kokeilla joskus tällälailla tehtyjä. Ihan tuli nälkä heti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ramasa, juuri helppous ja toisaalta maukkaus saivat minut
      keksimään tämän ohjeen.
      Ja menihän ne viisi pihviä alta-aikayksikön.
      Kaunista ja aurinkoista uutta viikkoa sinulle.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)