Kukkakaalimuusi


Aah..
Ihana lauantai ja uunissa on ruoat tulossa sekä kaupassa on käyty, siispä mitä vielä voit viikonlopulta toivoa.
No, tietenkin aivan helmenä sain ystäväni kylään ja saunoimme perjantai-iltana, söimme ja juttelimme.
Olihan se niin mukavaa.
Äsken vielä veljeni viestitteli sekä soitti ja rupattelimme ruoasta ja hieman sen vierestäkin.
Täällä on siis kaikki niin hyvin, kun vain voi olla.
Hymy huulilla laitan teille tämän viestini tulemaan.


Nyt mä sen löysin...
Siis, aivan mielettömän herkullisen samettinen ja messevä kukkakaalimuusi, 
joka oikeastaan on minusta aivan napa kymppi.
Odottakaa vaan tästä kuulette vielä.

1 iso kukkakaali
2 rkl smetanaa
1/2 tl ruususuolaa
1tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja isot kukinnot vielä puoliksi.
Leikkaa myös kanta, mutta leikkaa se pieneksi niin sekin kerkiää kypsyä sitä keittäessä.
Laita vettä kiehumaan, minulla oli noin 4 dl ja sen kiehuessa lisää joukkoon kukkakaalin palat, jos sinulle käy niinkuin minulle, että vesi ei peitäkään kukkakaaleja. 
Keitä vettä esim. vedenkeittimessä lisää tai sitten voit laittaa joukkoon niin lämmintä vettä kun raanasta tulee.
Vettä täytyisi siis olla niin, että kukkakaalit juuri ja juuri peittyy.
Toki voithan höyryttääkin kukkakaalit, mutta silloin höyrytys aika on kyllä pitempi.
Koita kukkakaalia välillä haarukalla, kun isompikin kukkakaalin pala ja kantapalat tuntuva kypsiltä valuta vesi pois.
Kukkakkalisose on erityisen nestemäistä, joten koita saada kaikki neste hyvin valutettua pois kattilasta.
Lisää joukkoon reseptin ainekset ja soseuta joko sauvasekoittimella tai muussaa sose käsin muusinuijalla.

Ennen olen tehnyt kukkakaalimuusini kermaan, mutta nyt kun tuli kokeiltua tätä smetana versiota ihastuin tähän niin, etten enään vaihtaisi mihinkään. Muusista tulee ihanan kuohkeaa ja suussasulavaa.
Kannustan kokeilemaan.



Muista loistaa 💖

-Tupu-

Kommentit