Juustoinen uuniseiti



Pirskahtelevan ihanaa pakkaspäivää sinulle.
Täällä on ruoka jo uunia vaille valmista ja kirjoittelen nyt tässä tätä tarinaa sillä välin,
kun ruoka valmistuu.


Aah, ihan sormet syyhyävät ja vatsa odottaa jo tätä ruokaa. 
Seistä en olekaan aikoihin mitään muuta valmistanut, kuin kalasoppaa.
Suunnittelin jo ensiviikonkin sapuskoja ja sielläkin taitaa seitä pilkahdella, jos ei nyt mitään maita mullistavia satu.

1 pkt seitä

Juustokastike

1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl maitoa
1 dl smetanaa
1/2 kalaliemikuutiota
1 rkl tilliä
1 tl sitruunapippuria
ripaus ruususuolaa
n. 1-2 dl juustoraastetta



Anna voin sulaa kattilaan ja lisää joukkoon vehnäjauhot.Sekoita voiseosta ja kaada joukkoon maito.
Vatkaa kokoajan pohjasta asti, ettei kastike pala pohjaan.
Lisää joukkoon mausteet sekä smetana ja juustoraaste.
Kiehauta vielä sen verran, että juusto sulaa kastikkeen joukkoon.
Laita uunivuokaan seitipalat ja kaada päälle juustokastike.
Laita vuokoa uuniin 200 asteeseen noin 40 minuutiksi.

Meillä tämä herkullinen juustoinen uuniseiti syötiin perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.




Kun uskot unelmiisi, 
alat kasvaa niitä kohti.

-Tupu-

Kommentit

  1. Helpot arkiruoat on aina tervetulleita, eli kiitos reseptistä. Minä "korvamerkkaan" tämän ja ihan varmasti joku päivä laitan kokeiluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, Tää on kyllä niin hyvää. Miten tälläisen ruoan voi oikein unohataa?
      Mukavaa pirteää pakkaspäivää.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, Tämä ruoka on kyllä niin herkullista arjen juhlaruokaa.
      Lapsetkin niin tykkäsi tästä.
      Aurinkoista pakkaspäivää ja onnea sekä iloa elämään.

      Poista
  3. Kiitos aina niin ihanista postauksen loppusanoista 💖
    T. Salima

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)