Coleslaw inkiväärillä ja valkosipulilla



  Vaikka kuvani tänään onkin mustavalkoinen se ei tarkoita, että päiväni olisi sitä.

Oikeastaan koko viikko on yhtä iloa ja väriä täynnä.
Eilen sain ilokseni käydä kyläilemässä kollegani kotona katsomassa heidän lastensa syömistä ja leikkimistä. 
Aina saa uusia ideoita, kun näkee toisen hoitajan kokkailuja ja ruokalujakin.
Sitä jotenkin jää junnaamaan paikoilleen ja vaikka reperttuaari olisikin laaja voi jotain jäädä itsellään
taka-alalle.

Olen siis sekoitellut salaatit aina sekisin ja olen jopa huomannut, että osa lapsista jättää jonkin vihanneksen lautasen reunalle, mutta siltikään en ole pitkiin aikoihin laittanut salaatteja erikseen ja katsellut mistä salaatti paletin aineksista kukin lapsi on kiinnostunut. 
No, nyt alkaa täälläkin välillä vihannekset olla iloisesti erikseen, näin saan tietää lasten lemppari kasvikset 😍  
 


Mutta nyt iloisen väriseen ja raikkaaseen salaattiin, joka on yksi lempisalaateistani.
Coleslawsalaatti niin yksinkertainen ja helppo herkku, 
jonka voi maustaa mielialansa mukaan.
Tämä valkosipulinen salaatti on suosikeitani samoin kuin aurajuustolla maustettu coleslawsalaatti.


n. 300 g valkokaalia
2 porkkanaa
 ripaus raastettua inkivääriä
tilkka omenaviinietikkaa
n. 1/2 dl majoneesia
1 tl mustapippuri rouhetta
ripaus ruususuolaa
ripaus valkosipuli musrkaa


Raasta porkkana ja kaali sekä tuore inkivääri:
sekoita kaikki muut ainekset salaatin sekaan.
Anna makustua jääkaapissa puolisen tuntia, että maut pääsevät hyvin esiin.
Salaatti säilyy noin viikon jääkaapissa, mutta yleensä se on syöty jo sitä ennen parempiin suihin.



Tee joka päivä jotain,
 joka tekee juuri sinut onnelliseksi.

-Tupu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)