Lindströminpihvit



Ihanaa loppiaista ja keskiviikkoa sinulle,
 iloa päivääsi ja 
rakkautta sydämeesi.

Jassoo, täällä tuvassa on tänään luvassa lindströminpihvi-päivä.
Siitä onkin aivan liian kauan aikaa, kun olen näitä herkkuja valmistanut.
Itse olen aina tykännyt punajuuriruoista, mutta niitä vain tulee niin harvoin jostain syystä tehtyä.
Nytkin minulla on ollut pakastimessa punajuuriraastetta odottamassa tämän herkun tekemistä, mutta siltikin on pihvit jääneet tekemättä.
Olen siis ostanut pussillisen punajuuria ja keitellyt ne valmiiksi sekä raastanut edellis punajuuriruoan yhteydessä. Sitten olen pakastanut punajuuriraasteen pieniin rasioihin, niin aina on valmis satsi odottamassa sulatusta, kun ja jos vain muistan ottaa sitä pakastimesta sulamaan.
Nyt onneksi muistin 😄





500g nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
2 raastettua punajuurta
1 suolakurkkua kuutioina
1 kananmuna
n. 1 dl maustamatonta jogurttia
n. 1/2 dl voileipäkeksimurua (korppujauhoja)
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria


Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja anna makustua ainakin vartin verran jääkaapissa.
Muotoile kostutetuin käsin seoskesta pihvejä ja laita ne kyspymään pannulle. 
Minä paistelin omani valurautaisella ohukaispannulla, mutta yhtähyvin tähän käy tefloninen paistinpannukin 
tai jos haluat kevyemmän vaihtoehdon pihveistäsi asettele ne leivinpaperin päälle pellille ja paista ne uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.



Kyse ei ole siitä mitä katsot, 
vaan mitä näet.

-Tupu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)