Kanaviilloikki


 

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää ja tiistaita.

Meillä on lapsille näin joulukuuksi tarjolla joulukalenteria sekä ihana hiiri-aiheinen loruhieronta joulukuun joka päivälle ja kaiken kruunaa Joulun kivet pieni satu, jonka luemme näin ensimmäisen kerran iltapäivällä lasten herättyä ja syötyä välipalansa.

Tänään laitoin takapihan katajaan valot samoin wc sai juhlavalaistuksensa. 
Tuo wc:n valaistus on niin ihana, ei tarvitse ollankaan laitella valoja, kun wc:ssä on ihana hämärän hyssyä.
No, sai myös eteisen- sekä keittiön-pöytä valot.
Tämä on kyllä eriskummalista, että laitoin jo nyt valot sun muut paikoilleen, koska yleensä valmistelen joulun vasta itsenäisyyspäivän viikonloppuna.
Mutta ehkä olen tulossa vanhaksi tai kenties alan hempeillä näin vanhoilla päivilläni.
Onhan etu-ovessakin ollut jo kaksi viikkoa valosydän 💖




Meillä on viimme viikolla alkanut lapsilla taas nuha/kuumeilut ja vieläkin on osa lapsista sairaslomilla.
Siksi ruokiakaan ei tarvitse paljoa tehdä.
Esim. sunnuntaina valmistamani perunat muusiin ja lihakastike riittäisi meillä melkeinpä koko viikoksi, tai no ainakin puolelle viikkoa.
Mutta halusin silti pysyä ruokalistassa ja valmistin pienen määrän myös kanakastiketta tai siis kanaviillokkia minun teki niin mieli, että päädyin siihen.

Tähän kanaviillokkiin käytin pakasteeseen jemmaamani puolikkaa grillatun broilerin rippeet. 
Tähän voi toki käyttää myös paistettuja/keitettyjä broilerinkoipia, jos niitä sattuu yli jäämään.
Samoin voi ostaa pakkasesta kokonaisen kanan ja keittää sen sipulin porkanan sekä mausteiden kanssa.


n. 3 dl grillatun broilerin lihaa 
1 pieni sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
n. 4 dl vettä
2 tl currya
1/2 tl ruususuolaa
1 kanaliemikuutio

Silppua sipuli pieniksi ja laita se kuullottumaan pieneen öljy tilkkaan kasarin pohjalle.
Lisää joukkoon broilerin palat sekä koht'puoliin vehnäjauhot.
Kaada kerma sekä vesi joukkoon ja sekoita kastike hyvin, ettei siihen tule paakkuja.
Mausta kasti ja anna hetki poreilla lieden lämmössä.
Näin kastike saa makua ja näköä, koska liemi kiinteytyy keiton kiehahtaessa.

Nauti herkullinen kanaviillokki riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.



Mitä jos tänään olisimme vain iloisia siitä kaikesta mitä meillä on.

-Tupu-

Kommentit

  1. Kiitos viillokkireseptistä! Sama outo tilanne meilläkin noiden joululaittamisten kanssa. En ole koskaan näin hyvissä ajoin laittanut valoja, joulukuusesta puhumattakaan. Eilen toin keittiöön metsäreissulta söpön toispuoleisen tuuhean kuusen, joka raivauksen jäljiltä olisi ollut silkkaa hävikkiä, mutta pääsikin nyt jaloon tehtävään.
    Laitappas jokupäivä luottopiparitaikinareseptisi tänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sirkku Ihana kuulla, että täällä toisetkin on aloittaneet joulun valmistelut jo hyvissä ajoin.
      Täytyykin ottaa piparitaikinaresepti naftaliinistä.
      Ihanaa joulukuun alkua ja iloa elämään.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)