Yön yli leipäset ja näin se uusi viikko taasen alkaa





 Viikonloppu oli taasen niin rattoisa kaksi äänikirjaa tuli kuunneltua. (Siis yli yhdeksän tuntia puhetta, mutta se meni sukkana pyykkejä laitellessa ja ruokia tehdessä.)
Kolme koneellista pyykkiä on pesty sekä käyty ystävän kanssa lenkillä ja tietysti tehty ruokaa.
No, lauantai-illaksi tilasimme myös pizzaa kotiin nuorison kanssa leffa-illan hiukopalaksi.







Viikonloppuna tuli myös laitettua pari lempi koristettani jo paikalleen. 
Ihanaa aloittaa uusi viikko uusin ilmein.




Tämän sunnuntai-illan valmisteluihini kuului myös yönyli kohonneen sämpylätaikinan teko sekä tottakai maanantain pravuuri kaurapuuro, johon laitan aina valmiiksi kaikki tarpeet vettä myöten kattilaan odottamaan seuraavaa aamua.
Kelpaa hoidokeiden tulla hoitoon, kun vastassa on niin puuron, kuin uunituoreiden sämpylöidenkin tuoksua 😍

Pienenä lisänä valmistin myös sunnuntaina maanantain lihakastikkeen. 
Kunnon kolmen tunnin muhimiset lihakastikkeen mureutumiseksi.
Voiko mikään olla mukavempaa, kun saa aloittaa viikon näin valmiilta pöydältä 💗



5 dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja 
3 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 1/2 tl ruususuolaa
1/2 dl voisulaa






Sekoita kaikki ainekset sekaisin. 
Ei mitään ylimääräisiä vatkauksia, 
vaan huolella ainekset yhteen ja sitten jääkaappiin odottamaan
ainakin 12 tunniksi.

Laita uuni 250 asteeseen ja kumoa leivinpaperin päälle uunipellille lusikoilla kauhaisten "sämpylöitä".
(Älä siis sekoittele taikinaa vaan kauho lusikoin kasoja pellille.)
 Sämpylät kerkiävät hyvin kohota juuri sen aikaa, kun uuni on niksahtanut valmiiksi.
Paista sämpylöitä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin pintaansa.




Kun uskot unelmiisi,
alat kasvaa niitä kohti.

-Tupu-

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)