Kanapullakeitto


 
Ihanaa, upeaa päivää sinulle 😍

Ette arvaa olemme tässä miettineet Mumskun kanssa erästä minun koulu aikaista opettajaani ja tiedättekö maailma on niin pieni...
Mumsku oli "mummo"kerhossaan jutellut toisten ystäviensä kanssa missä on ennen asunut 
ja löytyihän sitä paljon ystäviä samoista maisemista. 
Sitten puhuttiin opettajista ja tupsahtihan sieltä tämä minun ja Mumskunkin miettimä opettaja 💝
Tuli kyllä niin hyvä mieli kuullessa tästä opettajasta ja koska me kumpainenkaa, en minä eikä Mumsku asuta enään edes tuolla kyseisellä paikkakunnalla.




Tykkään valtavasti keitoista ja erityinen lempikeittoni on kanakeitto.
Mietin tätä ruokaa tehdessäni, että miksi en ole tätä ennen keksinyt.
No, onneksi idea tuli edes nyt. 
Niin on herkkua tämä keitto ja mukavan sutjakka valmistettava, kun keittelee kanapullat keiton liemessä keittokin saa upeita lisä makuja ja kaikki paitsi itse keittäjä luulevat syövänsä pitkäänkin haudutettua ja herkullisin vivahtein valmistettua luxusruokaa.


KANAPULLAT

400 g kananpohan jauhelihaa
1 dl voileipämurskaa
1-2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
1 kanaliemikuutio
1 sipuli
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
1 tl ruususuolaa

Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin.
Anna jauhelihaseoksen makustua joko yön yli tai vaikka vain puoli tuntia jääkaapissa ennen pullien pyörittelyä.


KANAPULLAKEITTO

1 l vettä
1 tl paprikajauhe
1 tl currya
1 tl ruususuolaa
1 kanaliemikuutio
1 tl punaista currytahnaa

Pyörittele kanajauhelihapullat ja laita kiehuvan liemen joukkoon. 
Älä kuitenkaa anna liemen poreilla liikaa, ettei kanapullat riku keitettäessä.
Keitä pullia pari kolme minuuttia ja lisää sitten joukkoon.

2 pkt nuudelia
200 g wokvihanneksia
kourallinen pinaatinlehtiä

Keitä kaikki kypsäksi ja lisää tarvittaessa mukaan vielä lisää vettä.
Maista lientä ja mausta lisää jos on tarvis.


 



Onni ei ole päämäärä, 
vaan tapa matkustaa.

-Tupu-


Kommentit