Perunainen kauravuokaleipä



Mikä ihana aamu onkaan taas alkanut. 
Nyt on nukuttu suht´koht hyvin yö ja päästään aloittamaan uusi päivä ensimmäisen kerran tällä viikolla hieman selkeämmällä päällä. 
Voi kuinka tuo nukkuminen tuntuu hyvältä ja osaan taas arvostaa hyvää ja seesteistä oloa. 
Nyt on broilerikastike tehtynä ja leipä käärittynä leivinliinaan jäähtymään sekä pyykkikone laulaa kodinhoitohuoneessa.  




Eilen iltana tuli värkättyä yhtä sun toista pientä juttua tälle päivälle. Keittelin kananmunia raejuusto-munavoita varten, sekä valmistin omatekoista viiliä ja sitten on tietysti tämä leipä eli nyt on uuni päällä ja pian on tuoretta herkullista leipää tarjolla. 
Ihanaa kun saamme jo heti aamusta hoidokeiden kanssa tuoretta leipää aamupalaksi 😋




Leivon leipää keittiössäni yleensä ainakin kerran viikossa.
Se merkitsee minulle rauhoittumista ja melkeinpä meditatiivistä herkkää hetkeä.
Leipoessani mieleni rauhoittuu ja leivän ihana tuoksu tuo mieleeni ihanan rentouttavan
sekä kodikkaan tunnelman.
Leipominen ja uunituoreen leivän syöminen saa jotain niin herkkää aikaan, että sitä on vaikeaa pukea sanoiksi 😍



5 dl vettä
3 dl maitoa
1 rkl kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
3-4 dl vehnäjauhoja
2 dl kauraleseitä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta

      


Sekoita kaikki kuivat ainekset sekaisin ja kaada ne neste seoksen joukkoon.
Vaivaa taikinaa huolella, ettei siihen jää paakkuja.Laita taikina leipävuokaan ja vuoka jääkaappiin kohoamaan yön yli. Ota taikina aamulla ensin tunniksi huoneenlämpöön ja laita taikina uuniin 225 asteeseen noin  30-40 minuutiksi. Ota kypsä leipä uunista ja kiedo se heti leivinliinan sisään puoleksi tunniksi ennen herkuttelua.



Vain silmistä näkee, kuinka pehmeästi sydän lyö.

-Tupu-

Kommentit