Pasta-mozzarellasalaatti paistettujen patonki-krutonkejen kera

 

Se on sitten lauantai-aamu ja heräilin jo ennen aamu kuutta. 
Aloin miettimään työasioita ja tarkemmin ottaen lasten vasusuunnitelmia. 
Olen nyt viimme viikon tehnyt lasten ja heidän vanhempiensa kanssa varhaiskasvatussuunnitelmia ja nehän aamulla sitten pyörivät mielessä tai siis nämä loput suunnitelmat, jotka vielä ovat tekemättä. Mietin mitä kullekin vanhemmalle kertoilen ja siihen rataan...
On se nyt kumma, kun vapaapäivänsäkin pitää näihin asioihin käyttää, mutta minkäs ihmis mielelle teet, kun jotain päähän pälkähtää sitä ei sieltä hevin pois saa 😂

No, nyt olen jo päässyt tuostakin pakkomileteestä etiäppäin ja kirjoittelen teille tämän postauksen valmiiksi. Sitten ajattelin alkaa sämpylöiden tekoon. Saatuani sämpylät leivottua ja paistettua polkaisenkin kampaajalla käymään. Onkin tämä pehko jo sellaisessa kunnossa, että peikon-muoriksi pian lapset minua luulevat, jos ei tälle mitään tehdä.
Kampaajalta päästyäni käyn kaupassa ja ja lupasin nuorisolle grillattua broileria sekä jotain valmissalaattia ruoaksi. Siinä kohtaa on jo varmasti jo ikisellä sellainen nälkä, että parempi mennä tänään sieltä mistä aita on matalin.

Mutta selkeät on siis sävelet tälle päivälle ruoan ja touhuilujen suhteen. 
Koska pyysin nuorisoa lähtemään ruoan jälkeen kanssani huonekalukaupoille kiertelemään, josko löytäisin ne puuttuvat palat tuonne hoitolasten leikki/nukkumishuoneeseen ja on tässä pari muutakin ideaa joita voisi kokeilla, jos vain eteen putkahtelee sopivia juttuja. Mutta niistä sitten toisella kertaa hieman enemmän.
Nyt niiden sämpylöiden tekoon, että nuoriso saa aamulla omatekoisia hampurilaisia syödäkseen 😋




Olen nyt saanut tyttäreni Porista kotiin. 
Meni kyllä todella myöhäiselle ennen kuin tyttö kotona oli ja siksipä ajattelin tehdä, jotain pikaista syömistä kehiin.
Siispä Pastainen mozzarellasalaatti tuli heti mieleen ja otin patonkia heti pakasteesta sulamaan. 
Siitä ohuita siivuja ja maustetun öljyn kanssa kuumalle pannulle muhimaan siksi aikaa, että patonki viipaleet saavat pintaansa kauniin kullan keltaisen värin.
Valkosipuli murskaa sekä basilikaa vielä patonkien pintaan paistettaessa ja herkulliset krutongit ovat valmiit. Itselläni meni krutonkeja hieman enemmänkin, kun nautin salaatin aina näiden patonkisiivujen päällä.
Ei siis mikään kevyt herkku näin nautittuna, mutta voin taata että on todella herkullinen pläjäys. Eikä jätä takuulla ketään kylmäksi. 
Toki jos ei tykkää valkosipulista voi sen jättää suosilla pois ja korvata vaikka jollain yrtillä.





Revi salaatti ja leikkaa tomaattia joukkoon sekä kurkkua ja revi motzarella pallo kaiken kukkuraksi.
Keitä vielä pasta kypsäksi suolassa maustetussa vedessä. Valuta pasta ja  anna jäähtyä ennen salaattiin sekoittamistasi. Pinnalle vielä rippunen mustapippurirouhetta sekä sormisuolaa.
Sitten vain herkullisia krutonkeja lautaselle ja makustelemaan herkkusalaattilla.




Jokainen voi nousta, vain omille siivilleen.

-Tupu-

Kommentit

  1. Voi miten kauniita herkkukuvia♥ Pastasalaatit on niin hyviä! Kiva kun tytärkin on päässyt viikonlopun viettoon! Ihania syyspäiviä sinne teille♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)