maanantai 7. syyskuuta 2020

Peruna-jauhelihapaistosKaunista syksyistä viikon alkua teille kaikille ja hävikkiviikkoa.

Täällä viikko on aloitettu ahkerasti. Uunissa on kypsymässä niin peruna-jauhelihapaistos sekä kaurainen vuokaleipä. Puuro muhii liedellä jälkilämmöllä ja pian päästään herkuttelemaan kaurapuurolla ja voisilmällä. 

Koululäksyt on  nyt lähetelty opettajalle ja näytön suunnitelma olisi tällä viikolla työn alla. Eilen jo alustavasti katsoin suunnitelman kriteerejä ja onhan siinäkin hommaa, mutta eiköhän siitäkin selvitä, kunhan siihen oikein perehdyn.Viimme viikolla lupasin teille valmistaa tähteeksi jääneestä linssikeitto-jauhelihakastikkeesta perunajauhelihapaistosta. Tässä sitä nyt tulee... (On muuten kaksinkertainen tähderuoka 😂.)

Elikkä pakastin lopun jauhelihakastikkeen ja otin sen nyt eilen illalla yöksi sulamaan jääkaappiin. Tänään aamulla suikaloin perunat ja porkkanan sekä raastoin juustoa. Sekoitin kaikki ainekset ja lisäsin vielä joukkoon 1 tl timjamia sekä 1 dl kaupan valmista tomaattipastakastiketta.

Sitten vain kaikki sekaisin ja uuniin kypsymään. Halutessaan voi vuokaan lisätä vielä paprikaa ja sipulia, mutta meillä mentiin nyt helpomman kautta.Olemme toistemme elämästä syystä. Kiitos, että ilmestyit.

-Tupu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)