Pekoni muna-salaattia ja kerrosleipiä



Iloa ja riemua uuteen päivään 💕
Minulla on tämä viikonloppu ollut työn täyteinen ja ihana.
Mumskun tykönä tuli käytyä ja rupateltua niitä näitä, 
sekä saatua niitä jo maankuuluja villa/bambosukkia itselle ja ystäville mukaan.
Samoin kollegani kävi eilen kyläilemässä ja laittamassa hallituksen asioita kuosiinsa.

Tänään taas näen illalla ystäväni ja menemme iltalenkille.
Siis aikas monipuolista tuohuilua on ollut tälle viikonlopulle
ja siis tulee olemaan 💖

 


Nyt laittakaa silmät kiinni te, jotka haluatte keventää.
Tämä on nyt semmoinen hieman tuhdimpi iltapala.
Mutta niin herkullinen ja hyvä, että pakko tämäkin on teille tänne laittaa. esille.
Kehaisin tätä tarjotessani, että humpsista vaan huomenna heräätessänne olette taatusti puolta laihempia 😂
No, taikasani ei ainakaan itseeni tehonnut mutta toivotaan,
 että muut herkuttelijat saivat taiastani edes pienen hippusen lumo voimaa ja toive toteutui.
No, joskus sitä on vain herkuteltava ja viikonloput ovat juuri sitä varten.

HUOM: Itse maistoinkin vain pikkuriikkisen leivän käntyn tätä ihanuutta, eli taika ei minuun oikein päässyt puremaan.
 Seuraavalla kerralla lupaan syödä tätä herkkua oikein kunnolla 😋


3 keitettyä kananmunaa
200 g paistettua pekonia
n. 1 dl ruohosipulia
 (minulla kevätsipulin varsia)
1/2 dl majoneesia (minulla paprika ja chilimajoneesia)
(Jos käytät tavallista majoneesia,
 voit ripotella seokseen rippusellisen mustapippuria ja suolaa 
tarvittaessa)

salaattia
maalaisleipää tai muuta rapeakuorista vaaleaa leipää


Keitä Kananmunat, joko koviksi tai niin että keskusta jää hieman löysäksi eli laita kananmunat veteen kattilaan ja liesi päälle.
Keitä munia siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua 6-8 minuuttia. 
Kun munat ovat kiehuneet haluamasi ajan kaada vesi pois kattilasta ja laita kattila pieneksi hetkeksi vielä munien kanssa liedelle.
Sen jäkeen ota kattila liedeltä ja kaada kylmää vettä kananmunien päälle.
Anna munien jäähtyä kylmässä vedessä.

Kuori munat ja pilko haluamaksiksi paloiksi.
Paista pekoni ja pilko sipulit. 
Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin. 
Anna seoksen makustua ainakin pari tuntia ennen leipien tekoa.

Leikkaa leivät viipaleiksi ja laita alaleivälle salaattia.
Salaatin päälle kananmuna-majoneesiseosta ja toinen leipä vielä päälle.




Elämä on iloa
 (ja monen monta kiloa) 😉

-Tupu-

Kommentit

  1. sitäpä se juuri on!:
    iloa ja monta ylimäärästä kiloa!:)))
    Ihanaa pyhäpäivää,SinulleTupu!

    jk,olet todellinen aarre! 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle Liisa.
      Sait hymyn huulilleni ja iloa päiviini.
      Kaunista ja ihanaa alkavaa uutta viikkoa ja maanantaiaamua.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)