Kesäkurpitsa-pekonivuoka


Se on taasen perjantai ja viikonloppu alkamassa. Minun viikonloppuuni kuuluu paljon nuorisoa ja hyvää mieltä. Tyttäreni poikakaverinsa kanssa ovat tulossa Porista visiitille samoin nuorimman tyttären poikaystävä tulee kyläilemään luoksemme eli mukava viikonloppu luvassa.

Eilen illalla tuli vaihdeltua paikkoja täällä makuuhuoneessani vielä iltamyöhäisellä. Kesän ja valon siirtyessä syksyn pimeyteen ja iltojen harmauteen oli pakko vaihtaa sängyn paikkaa niin, että lukulamppuni ja kattovaloni on paremmin hollilla luku- ja kirjoitus puuhiini nähden. Olen jo iltasella kaipaillut kynttilöitä valaisemaan näitä syksyn pimeneviä iltoja.Varmaankin jo tänä viikonloppuna otan kynttilät naftaliinistä ja sytyttelen iltasella lepattelemaan ja luomaan omaa ihanaa tunnelmaansa huoneisiin. On tämä syksyn ruskaisuus ja iltojen hämy myös niin ihanaa aikaa kynttilöineen kaikkineen.Tätä ihanan värikästä ruokaa on ehdottomasti tehtävä pian uudestaan, niin oli herkkua syötävää.


2 kesäkurpitsa

1 sipuli

10 kirsikkatomaattia

120 g pekonia

1/2 pkt viherpippuri sulatejuustoa

1 1/2 dl risottoriisiä

4 dl maitoa

1/2 tl ruususuolaa

1/2 tl mustapippuri rouhetta

1 tl oreganoaPaista sipuli silppu, kesäkurpitsa kuutiot pannulla. Lisää joukkoon hetken päästä tomaatti viipaleet sekä pekoni suikaleet. (Pekonista käytetään tähän noin 80 g .)

Kun pekoni on paistunut kypsäksi lisää joukkoon vielä sulatejuusto nokareet. Tässä kohta voit jo laittaa lieden pois päältä ja antaa juuston sulaa pikkuhiljaa pannulle. 

Kaada riisi uunivuokaan ja lisää juusto-pekoniseos riisin sekaan ja mausta ruoka. Kaada joukkoon maito ja sekoita.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia ja ota vuoka pois uunista. Lisää tässä kohden ruoan päälle loput pekonisiivut ja laita ruoka takaisin uuniin paistumaan. Paista ruokaa uunissa vielä 20 minuuttia tai kunnes pekoni on ihanan rapeaa ruoan päällä.Tehdään tästä hyvä päivä 💞

-Tupu-

Kommentit