Kahden juuston tonnikalapiirakka


Ihana aamu, aurinko paistaa ja pesukone pyörii kodinhoitohuoneessa.
Aamupala piirakka on nautittu teen kanssa.
Viikonloppu on aivan kulman takana ja saan viettää sen lasteni sekä läheisteni kanssa.
Siis huippun ihana viikonloppu tulossa.




Minun tykönäni pidettiin eilen Pirkanmaan yksityisten perhepäivähoitajien hallituksenkokous.
Niinpä leivoin hieman suupalaa keskustelun lomaan.
Tällä kertaa kokeiluun pääsi kahden juuston tonnikalapiirakka.

Pohja:
1 1/3 dl juoksevaa voimariiniä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväjauhoja
1/2 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Anna piiraspohjan levätä sen aikaa, kun teet täytteen.




Täyte:
2 tlk tonnikalaa öljyssä
1 sipuli
2 dl täysmaitoa
1/2 pkt koskenlaskija viherpippuri sulatejuustoa
1 kananmuna
ripaus ruususuolaa
ja tilliä 
1 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta

Silppua sipuli ja kuullottele se pannulla pienessä öljytilkassa.
Lisää joukkoon hetken kuluttua maito sekä sulatejuusto nokareet.
Anna rauhassa sulatejuuston sulaa maitoon.
Sekoittele kastiketta välillä, ettei sulatejuustot pala pannun pohjalle.
Mausta kastike ja lisää kananmuna jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Tasoittele tonnikalat haarukkaa apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle.
Kaada tonnikalan päälle sulatejuustokastike ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta.
Sitten vain piirakka uuniin 200 asteeseen noin 35-40 minuutiksi.



Ota oppia auringosta.
Ei sekään hiivu, vaikka jaksaa säteillä ja olla lämmin.
-Tupu-

Kommentit

  1. Pitääkin ottaa ohje ylös ja yllättää muu perhe:)) Mukavaa päivää ja aurinkoista viikonloppua 🌞💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Päde. Minä olen semmoinen tonnikalapiirakoiden suurkuluttaja
      eli jos minä saan päättää piirakka on tonnikalalla :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)