Pyttipannu



Tänään on saatu taasen niin paljon tehdyksi...
Lasten kanssa käytiin juoksemassa koulun kentällä sekä leikattiin etu- ja takapihan nurmikko.
Aikas hyvät fiilikset jo näin puolilta päivin, kun niin paljon hyvää ja hyödylistä saatu aikaiseksi.
Mitähän ihanaa iltapäivä vielä tuokaan tullessaan.



Tiedättekö täällä blogissani on sivistyksen kohtainen aukko?
Tulin siihen tulokseen, etten ole varmaan koskaan kirjoittanut tänne pyttipannun ohjetta.
Mutta nyt sekin asia paikataan, jos näin on päässyt käymään.
Eilen ilmoittaessani lapsille tämän päivän ruoan olevan pytti pannu kysyi yksi hoidokki joka tulee seuraavan kerran vasta perjantaina hoitoon, että voisinko jättää hänelle perjantaille pyttipannua ruoaksi.
No, ihan en siihen lupautunu, mutta lupasin tehdä mitä pikimmin uudelleen pyttiupannua ja sellaisena päivänä, että tämäkin hoidokki olisi varmasti paikalla.


n. 10 keitettyä perunaa
1 pkt makkaraa
1 sipuli
1/2 tl ruususuolaa
1 tl paparikajauhetta

Päälle
Paistettua kananmunaa


Kuori niin perunat, sipulii kuin makkarakin ja leikkaa haluamasi kokoisiksi sekä laisiksi paloiksi.
Paista seos pannulla niin, että kaikki saavat kauniin värin pintaansa.
Mausta ruoka ja paista kananmunia pyttipannun päälle.




Meidän tämän päiväiset syömingit ovat tässä eli perunajauhelihapaistosta munamaidolla ja pannari.
Eiköhän lasten kuin meidän aikuistenkin vatsat saada näillä ruoilla hyvin täytettyä.




Usko unelmiisi.
-Tupu-

Kommentit

  1. Pyttipannu on yksi parhaista mutta usein unohduksiin jäävä ruoka. Ehkä minä kierrän sen tällähetkellä kaukaa, eipä tosin ole perunoitakaannpaistettavaksi.
    Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Tupu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piipa.
      Itse en myöskään ole paistetun sekä makkaran ystävä.
      Mutta mitä sitä ei tekisi hoidokeiden toiveena.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)