Isoäidin kaalisalaatti



Kaunista kesäistä lauantai-aamua teille kaikille lukijoilleni.
Täällä ollaan pari päivää hoitolasten kanssa istuteltu siemeniä ja yrttejä,
 sekä vaihdeltu kasveille isompia purkkeja ja purnukoita.

Nyt minulla on ollut niin monta innokasta kastelijaa, että ehkä nämä kasvini ei nyt pode kamalaa kuivuutta vaikka takapihalleni paahtaakin aurinko oikein toden teolla aamusta iltaan.

Perjantaina Ukkonen väsäsi meille vielä istutuksien lomassa grillattuja makkaroita ja lapset olivat aivan haltioissaan, kuinka upea grillimestari Ukkonen oikein on.
Makkarat olivat kuulemma maailman parhaita 😋




Tänään saan pitkästä aikaa poikani tyttöystävänsä kanssa kyläilemään luokseni ja valmistelin jo eilen coleslaw-salaatin sekä tämän herkullisen isoäidin kaalisalaatin, joka sivuaa mukavasti tuota herkullista tavallista coleslaw-salaattia.




500 g varhaiskaalia
3 porkkanaa
3 keitettyä kananmunaa
2 dl smetanaa/kermaviiliä/turkkilaistajogurttia
1 rkl sinappia
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl tilliä
1 rkl sitruunamehua


silppua kaali sekä raasta porkkana raasteeksi.
Silppua keitetyt munat haarukalla pieniksi.
Sekoita sitten kaikki ainekset iloisesti sekaisin ja anna makustua jääkaapissa 
ainakin pari tuntia. 
Minä tein kuitenkin salaattini jo edellis iltana ja siksi se on oikein mahdottoman herkullista ja maku 
on suoraan huipulta.




Täydessä kukassa.
-Tupu-


Kommentit

  1. Kiitos inspiraatiosta, minäkin innostuin tekemään jos vaikka illalla grilliruuan kaveriksi. Kananmunia en ole ennen laittanut tähän, mutta nyt kokeilen senkin. On ainakin ruokasampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emännöitsijä. Täällä oli myös ensimmäinen kerta tuon kananmunan kanssa tehtynä tämä salaatti.
      Tuhdinpi ja ruokaisampi on tämä salaatti, mutta eipäs tarvinnut syödä niin montaa makkaraa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)