Sitruunainen tonnikalapiirakka



Kaunista päivää rakkaat lukijani.
Tuntuu niin hassulta, kun eilinen (helatorstai) oli vapaapäivä ja nyt on taasen työpäivä.
No, nyt on siis tämä perjantai työtä ja sitten alkaa taasen viikonloppu ja loma.
Minä meinaakin lähteä tänään heti hoidokeiden lähdettyä ystävättäreni kanssa kunnon kävelylenkillemetsän siimeksiin.

Sovimme lasten kanssa jo ennen lomia, että pidämme perjantaina pizzaperjantain eli kävin eilen kaupassa pyörällä ostamassa erilaisia pizzatäyte aineksia ja tänään saa kaikki hoidokit tehdä omanlaisensa herkku pizzan itselleen syötäväksi.
Tänään siis vietämme hieman lyhemmän ulkoiluhetken aamupäivästä ja valmistelemme rauhassa pizzoja lasten kanssa.





POHJA

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruususuolaa
1/2 dl kylmää vettä

TÄYTE:
1-2 prk tonnikala iutaleita öljyssä
2 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl sitruunapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl tilliä
1-2 dl juustoraastetta




Sekoita kaikki pohjan ainekset huolella yhteen.
Kun pohjataikina on vaivatessa tullut yhdeksi isoksi "klöntiksi" taputtele taikina piirasvuoan 
pohjalle ja reunoille.
Aukaise tonnikala purkki ja valuta öljy pois.
Levitä tonnikala haarukkaa apuna käyttäen piirastaikinan pohjalle.
Tonnikala on siitä ihanaa, että sitä ei tarvitse olla piiras pohjalla paljoakaan niin maku tulee hyvin piirakkaan.
Tee muna-maito ja mausta se, kaada seos tonnikalan päälle.
Lopuksi enään juustoraaste pintaan ja sitten uuniin 225 asteeseen noin 30-40 minuutiksi tai kunnes piiras on saanut pinnalleen kauniin kullankeltaisen värin.




Elämää ei voi kirjoittaa, se on elettävä.
-Tupu-

Kommentit