Linssikeitoista parhain



Upeaa uutta päivää teille.
Heräilin taasen kerran aikaisin ja valmistelin hellästi haudutelle linssikeiton täksi päiväksi.
Ihanaa tehdä ruokaa rauhallisesti ja ilman kiireen kierää.
Ensin sipulit kattilaan ja kunnon mieto kuullotus voissa (ainakin kymmenen minuuttia).
Ja toinen ihana asia aamun kokkailuissa on se, 
että saa jo heti aamusta koko asuntoon ihanat ruoan tuoksut. 
Tänäänkin makuina ja tuoksuina on upeat mausteiset tuoksut.




Minun oli aivan pakko luvata hoidokeille, 
että tällä viikolla valmistan linssikeittoa.
Viime viikon keittopäivänä syödessämme porkkanakeittoa hoidokit puhuivat yhdestä suusta,
 kuinka porkkanakeitto on kyllä hyvää,
 mutta koskas olisi taasen tarjolla sitä ihanan maukasta linssikeittoa.
Niinpä lupasin tehdä linssikeittoa pikimmiten lapsille ja 
tytärkin oli myös erittäin tyytyväinen kuullessaan tämän viikon linssikeitto päivästä.
Mikähän kumma tässä linssikeitossa oikein on, että lapsetkin siitä niin kovin tykkää?
Vaikka hyvähän se näin on 😊




Tästä päivästä tulee aikas työntäyteinen ja erilainen.
Tarkoitus olisi lasten kanssa keritä kaiken tutun jutun ohella valmistaa keksejä äitienpäiväksi
ja toinen ihmeellinen asia on valtakunnallinen vardakoulutus kesken päivää eli 14.00-15.00 on koulutusta webinaarin merkeissä.
Ihme aikaan minusta tämä meidän koulutus, kun lapset meillä ainakin heräilee päiväuniltaan juuri noihin aikoihin. 
No, onneksi meitä on kaksi hoitajaa ja pystyn valmistamaan välipalan suhtḱoht valmiiksi 
niin Ukkonen saa sitten niitä lapsille tarjoilla, minun kuunnellessani luentoa.




 1 iso sipuli tai 2 pientä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
3 tl garam masalaa
2 tl kurkumaa
3 tl juustokuminaa
1/2 tl chilijauhetta
800 g tomaattimurskaa
1 l vettä 
2 kasvisliemikuutiota
3 dl punaisia linssejä
2 tl sitruunan mehua
2 dl kookoskermaa




Silppua sipulit pieniksi ja kuullottele voi nokareessa pienellä lämmöllä ihanan pehmeiksi ja kuultaviksi.
Lisää mausteet sipulin joukkoon sipulien joukkoon.
Lisää keiton pohjaan tomaattimurskaa sekä huuhdotut linssit sekä vesi.
Tässä kohtaa joukkoon mahtuu myös sitruunanmehu ja kookoskerma.
Hauduttele keittoa vielä ainakin viitisentoista minuuttia tai tee niinkuin minä
Valmista keitto jo varhain aamulla näin keitto saa jäädä tässäkohdin liedelle kannen alle muhiskelemaan ja makustumaan.
Sitten vain ruoka-aikaan pieni lämmitys keitolle ja makea herkullinen keitto on herkullisimmillaan nautittavaksi.
Keiton päälle voi vielä halutessaan lisätä raejuustoa ja keiton kaveriksi sopii hyvin myös patongin palanen tai pari.




Lisää kevään makua teille 💚
-Tupu-

Kommentit

  1. Oli pakko korvamerkata tämä linssikeiton ohje. Linssikeitto on yksi suosikeistani, mutta ehkä ensi kerralla rohkaistun minäkin kokeilemaan tuota kookoskermaa linssikeiton joukkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, suosittelen kyllä kokeilemaan on niin herkullista ja maittavaa.

      Poista
  2. Minä laitan linssejä ihan tavallisen sosekeiton sekaan. Ehdottomasti otan reseptisi talteen ja testaan joskus. Saa nähdä onko meilläkin hoitolasten mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Joskus on tullut laiteltua kasvissosekeittoihinkin linssejä samoin joidenkin kastikkeiden sekaan. hyvää on joka paiksaa.
      Minusta kuitenkin maistuu linssit parhaalta juuri tomaattisissa keitoissa.
      Ihanaa viikonloppua ja äitienpäivää.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)