Kanakeitto ála Tuure Kilpeläinen



Hieman huonosti nukuttu yö takana, mutta hereillä ollaan ja odotellaan ensimmäistä hoidokkia tulevaksi hoitoon.
Tämän päivän ruoka on vielä hieman hakusessa.
Tuttuun perjantaiseen tapaan viikonruokalistassa lukee talontapaan ja silloin meillä syödään mitä milloinkin.
Nyt on kaapissa vähän makaronilaatikkoa ja kanakeittoa sekä makkaraa ja ryynimakkaraa paketit.
Katsoo nyt mitä näistä aineksista sitten tulee aikaisesksi.
Grillimakkarat on vähän ollut mielen päällä.




Tämän keitto on Tuure Kilpeläisen kanakeitto.
Se on saanut suuren suosion ja miksipäs en olisi, siispä täytyihän minunkin laittaa lusikkani soppaan ja maistella miltä se oikein maistuu.

Minulla ei ole tapana laittaa kanakeitoksiini perunoita (taitaa peräti olla toinen kerta perunoiden kanssa tämä kanakeittoni koko elämäni aikana), mutta hyvin ne menevät potutkin tässä keitossa kaupaksi (ehkäpä se nyt tästä muuttuu minunkin makumieltymykseni ja vankat tapani).
Minä olen ollut sellainen nuudeli ja pasta kanakeittoilija tähän astisessa elämässäni. 
Siis hyväähän tämä on, niinkuin aina kanakeitot nehän ovat suosikki ruokiani.
Maut natsasivat hyvin yhteen ja mikä parasta lapset tykkäsivät niin, että ruokaa ei jäänyt kattilan pohjalle kuin yksi lautasellinen.
Mukavaa tehdä ruokaa, kun kaikki syövät hyvällä halulla ja vielä pyytävät lisääkin.




Pienin muutoskin jouduin keittoni tekemään, koska jääkaapissani ei ollut tällä kertaa kermaa.
Laitoin kerman tilalle sulatejuustoa sekä turkkilaista jogurttia.
Todella herkkua näinkin.


1 iso sipuli
300 g broilerisuikaleita
1 porkkana
 7-8 keskikokoista perunaa
 2 tl currya
2 rkl sitruunan mehua
2 dl kermaa (minulla 50 g sulatejuustoa +
2 rkl turkkilaista jogurttia)
1 tl ruususuolaa
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota




Kuullottele sipulisippua sekä porkkana kuutioita kattilassa.
Lisää joukkoon currymauste.
Lisää noin viiden- kymmenen minuutinpäästä lämpöä liedelle ja laita kattilaan broilerisuikaleet.
Paista ne kypsiksi ja lisää joukkoon sitruunamehu sekä vesi ja kerma (jos kermaa kaapistasi löytyy).
Tässä vaiheessa sekaan kannattaa murentaa myös kanaliemikuutit ja suola.
Keittele perunat kypsiksi (ja sulatejuusto saa sulaa keiton joukkoon).
Lopuksi kun keitto on jo valmista lisää jogurtti keiton joukkoon ja nauti.




Hyvä ruoka parempi mieli.
-Tupu-


Kommentit

  1. Oletpas taas herkkua tehnyt😊 tulin tänne kertomaan sinulle osana minun positiivisuus kamppanjaani (postauksessani siitä lisää) näin: olet todella touhukas ja ahkera. Sinulla on äärettömän hyviä reseptejä ja on mukavaa kun niitä jaat meille lukijoille! On aina ilahduttavaa kun jaksat vastata kommentteihin ja käyt myös kommentteja antamassa💖 se tuntuu todella hyvälle.

    Ihanaa viikonloppua sinulle 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis sinulle. Positiivisuus on tärkeää...
      Kaikesta selviää kunhan pitää lipun korkealla ja iloisen mielen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)