Savulohikastike ja viikon ruokalista



Viihtyisää viikon alkua.
Kuuntelen tässä samalla Jari Sarasvuon Mojo morningsin aamulähetystä.
Olen ollut jo hereillä puoli kolmesta asti, mutta ei hätiä mitiä nukun sitten lasten kanssa päiväunet
jos alkaa päivällä ramasemaan.
Minulle on usein nämä sunnuntain ja maanantain väliset yöt hankalia. 
Uni ei vain riitä enään aamuyölle.
Mutta onnekseni minun työni on niin upeaa, kun tosiaan voin 
mennä nukkumaan sitten päivällä työni viereen.

Tänään on muutenkin mukava päivä tiedossa.
Ruokahuolto on plakkarissa ja päivän sapuska on ihanan nopea sekä helppo valmistaa,
mutta silti niin herkullista ja maukasta.
Mutta tästä ruoasta sitten toisella kertaa enemmän. 
Nyt sunnuntai lounaamme pariin.





Tämä yksinkertaisen herkullinen savulohikastike vei meidän perheen sydämmen.
Suolainen pehmeä herkku kastike, jonka voi käyttää myös uuniperunoiden täytteenä 
tai toinen mihin tämä kastike sopisi,
kuin nenä päähän on pastan joukkoon sekoitetuna.
Aah, ihan vesi herahtaa jo kielelle ajatellessa muhevaa perunaa, jonka keskeltä valuisi savulohikastiketta.
Siis täytyykö minun alkaa valmistamaan jo heti uudestaan tätä herkkukastia, että pääsen nauttimaan
uuniperunoista ja savulohikastikkeesta.
No, nyt kuitenkin kirjoittelen teille tämän kastikkeen ohjeen ensin ja alan sitten miettimään uudenkastikkeen valmistamista.


250 g savulohta
1 rkl öljyä
1 pieni sipuli
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl luomu täysmaitoa
4 rkl koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
1/2 luomu limeä
1 tl sitruunapippuria
1 rkl tilliä
1 tl savustettu paprika
n. 1 dl purjosilppua
n. 1/2 dl persiljasilppua




Silppua sipuli pieneiksi ja kuullottele sitä pannulla öljy tilkassa.
Älä ruskista sipulisilppua vaan anna sen kuullottua keskilämmöllä 5-10 minuuttia.
Lisää pannulle puolikas pakasteinen lime. 
(Limestä irtoaa hyvin mehut pikkuisen pannulla kuumentamalla ja sitten käsin puristamalla.)
Laita lohi sipulinsilpun sekaan pannulle ja lisää joukkoon vehnäjauhot. 
Tovin päästä sekaan lisätään myösmaito ja sulatejuusto sekä mausteet.
Anna kastikkeen pulpahtaa ja makustua hetki ennen tarjoilua.
Laita valmiin kastikkeen päälle purjo- ja persilja-silppu.




Meillä tämä herkku syötiin kevään ensimmäisten uusienperunoiden kanssa.
Kalakastikkeen ja pottujen lisäksi söimme munakokkelia sekä sillikaviaaria 
eli vaikka itse sanonkin aikasmoiset herkut oli tänäänkin pöydässä.





Viihdytään yhdessä.
-Tupu-

Kommentit

  1. Mielenkiinto heräsi, että pakastatko limen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain tapanani on pakastaa puolikkaita limejä ja sitruunoita.
      Sitten otan pakasteesta ruoan sekaan esim. limen ja annan sen hieman pehmetä.
      Mehut lähtevät näin limestä ilman kummempia kommervenkkejä.
      Samalla tästä limestä saa myös makua ruokaan paljon enemmän.
      Minulla näitä pakasteessa olevia kummajaisia on muitakin esim. homejuuston pidän vallan pakkasessa ja siitä rouhin ruokiin tarvittavan määrän samointuore inkivääri.

      Poista
    2. Suosittelen puolikas sitruuna tai lime pakkasessa on aina hätävarana olta.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)