Hampurilaissämpylät



Suloista sunnuntaita.
Tänään vietän oikein kunnon lomapäivän, löhöän ja köllöttelen, kuuntelen äänikirjaa ja katselen tv:tä ja nautin 
tyttärieni seurasta.
Nyt ei tarvitse ajatella kauppareissuja tai muutakaan, vaan olla ja nauttia viikonlopun vietosta.





Eilinen päivä meni opiskellessa, nyt oli taasen niin mielenkiintoinen aihe, 
että meinasi koko ilta mennä kuunnellessa erilaisia luentoja ja aihetta koskevia linkkejä lukien.

Tämä äipän oppivuosi on ollut niin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, 
että olen jo ajatellut mitä seuraavaksi...
Tai siis mitä nyt kun on melkein puoli vuotta taukoa seuraavaan näytetyöhöni.
Ajatuksissa on ollut jo eri kursseja tai etäopiskelua avoimessa yliopistossa.
Katsotaan mistä löytyy se seuraava oikea polku ja kiinnostuksen kohde.

Kaikista ihaninta tässä on se, kun voi itse katsella ja opiskella juuri sitä mistä itse tykkää.
Ei ole kiirus mihinkään ja voi miettiä ottaako tuolta baletista tuota koulutusta vaiko jotain ihan muuta.
Musta on tullut opiskelu narkomaani.

Tiedänhän minä sen, että olen aina lukenut ja tykännyt kouluttaa itseäni 
esim. Jari Sinkkosen tai Liisa Keltikangas-järvisen kirjoilla.
Mutta aina siis...
ihan aina löytyy jotain uutta ja kiinnostavaa ja taas se on menoa.




Mutta nyt leipomusten pariin...
Muuten tämä postaus liusuu aivan käsistä.

Näistä sämpylöistä tulee n. 15-18 sämpylää.
Riippuu ihan minkä koikoisia sämpylöitää pyörittelette.
Minä tein tälläkertaa tuhteja isoja hamppareita.
Tuli kyllä huippu hyvä taikina, oli siis helppo pyöritellä pullukoita palleroita.
ohjekin on helpoista helpoin kaikki ainekset vain kulhoon ja sekoitus.





n. 10 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususuolaa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
5 dl täysmaitoa
50 g voita




Laita kuivat ainekset taikinakulhoon ja sekoita ne sekaisin.
Lämmitä maito ja voi seos niin, että voi sulaa maidon joukkoon.
Kaada hunaja ja maito-voi seos kuivien ainesten joukkoon.
Sekoita taikinaa seitsemisen minuuttia ja laita se sitten leivinliinan alle kohoamaan 
noin puoleksi tunniksi.
Leivi kohonneesta taikinata tasakokoisia sämpylöitä.
Jätä sämpylät kohoamaan pellille leivinliinan alle siksi aikaa kun uuni saa 200 asteen lämmön 
ja sumuta sämpylät ennen uuniin laittoa vedellä sekä halutessasi ripottele päälle hieman leseitä.
Anna sämpylöiden paistua uunissa noin vartin verran ja nostele tuoreet sämpylät kotiin liinan alle hieman jäähtymään ennen 
herkuttelua. 




Haaveista totta.
-Tupu-

Kommentit

  1. Ai että kun sun päiväsuunnitelma kuulostaa ihanalle! Mukavaa sunnuntaita ja kiitos hyvännäköisestä ohjeesta! Itsellä kanssa hyvä hampparisämpyläohje mutta tämän voisin napata siihen rinnalle:)

    Mukavaa tuo opiskelu, itsekin odotan josko sitä kouluun pääsisin(hain amk nyt keväällä).

    Muuten sulla on tosi kivan positiivinen blogi. Käyn aina lukemassa sun tekstit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle, tuli itsellekin niin iloinen ja mukava mieli tuosta viestistäsi.
      Koulutuksesta on aina hyötyä. Olen itse semmoinen elinikäinenn kouluttautuja.
      Epäilen , että vielä eläkkeelläkin koulutan itseäni.
      Mukavaa sunnuntaita sinulle ja perheellesi.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)