Tonnikalarisotto



Hersyvän ihanaa uutta viikkoa.
Täällä on virkeänä herätty uuteen aamuun.
Tänä aamuna on puuro jo keitelty ja aamun tuoremehut sekä leivät syöty.
(Talvella tuoremehun tilalla on ollut teetä.)
Pian alan kuorimaan perunoita perunamuusia varten.
Tyttäret vielä nukkuvat ja Ukkonen tulee kohta töihin.
Täällä tällä hetkellä kolme hoidokkia katsomassa aamun lastenohjelmia.

Iltapäivällä minulla on mentorini ja oman opettajani kanssa näytön purku edessä ryhmä videolta käsin. 
Tämä on nyt tälläistä etätoimintaa koko koulu.
Mutta onneksi minulla on tätä nuorisoa joka pitää äiteestä huolta 💓




Minulla on pakkomielle nimeltään tonnikalarisotto.
Sitä on vain tietyin väliajoin saatava syödä ja mikä ettei sitä söykkin, kun ruoka-aineetTeivät paljoa maksa ja valmistuskin on niin helppoa.
Tämä muutaman ainesosan ruoka on niin herkullista ja maistuvaa, että vesi herahtaa jo kielelle pelkästä ruoan ajattelemisestä.
Ja mikä vielä parempaa, jos ruokaa jää yli voi siitä hyvillä mielin valmistaa ruokaisan salaatin tai piirakan seuraavalle päivälle.
Siispä hihat heilumaan ja tonnikalarisoton tekoon.


3 dl riisiä 
6 dl vettä
1 tl ruususuolaa

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan.

1 tlk tonnikalaa öljyssä
10-15 cm purjoa
2 rkl sitruunamehua
1 kalaliemikuutio
1 tl sitruunapippuria
1 tl ruususuolaa
1 rkl tilliä





Riisin ollessa puoli kypsää laita joukkoon tonnikala ja purjo silppu. 
Lisää myös kalaleimikuutio ja mausteet. 
Maistele ruokaa ja tarvittaessa lisää sitruunapippuria ja suolaa, koska maku saa olla mausteinen ja houkutteleva.
Kun riisi on kypsää on ruoka valmista herkuteltavaksi.


Haluan sinulle parasta.
-Tupu-

Kommentit

  1. Aurinkoista viikkoa teille sinne Tampereelle!
    Tuo risotto tulee loppuviikon listalle, riisi vaihtuu kukkakaaliriisiksi, kiitos taas ihanasta ja helposta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa-Liisa, upeaa kun sait taas uuden idean tästä risotostani.
      Upeaa uutta viikkoa sinulle.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)