Herkulliset ranskanleivät



Ihanaa herätä uuteen aamuun virkeänä ja reippaana.
Heräsin puoli tuntia ennen herätyskellon soittoa ja olen taasen saanut rauhassa venytellä paikat vetreiksi.
Tässä sitä juon joka aamuista inkivääri-sitruunateetäni ja syön viimmeistä palaa kinkkupiirasta.
Pian alkaa ovikello soida ja lapsia tulla hoitoon.
Tälle päivälle on tuttuun tapaani tehty päivän ruoka (kanakeitto) jo eilen valmiiksi.
Minulle tämä on paras tapa, koska haluan aamun olevan seesteinen ja kiireetön.
Eilen tuli myös tehtyä koululäksyjä.
Nyt kun koulua ei ole tulee läksyjä etätehtävinä.
Siispä eilen illalla valmistelin läksyä yrittäjyydestä.
Pikkaisen jäi vielä kesken läksyt, mutta hyvin saan ne perjantaiksi opettajalle lähetettyä kolmeen mennessä.




Mikään ei voita vastapaistetun leivän makua ja tuoksua.
Ja näissä muhkeissa leivissä makua ja kokoa tosiaan ei puutu.
Kerrankin ei tuore leipä loppunut kesken.
Tästä taikinasta tulee siis kaksi muhkeaa leipää.





5 dl lämmintä vettä
1 dl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
2 tl siirappia
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
n. 11 dl vehnäjauhoja





Lisää lämpimään veteen öljy, hunaja, siirappi, ruususuola ja kuivahiiva.
Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä joukkoon. 
Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia joko yleiskoneella tai käsin.
Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia liinan alla peitettynä. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile osista kaksi leipää.
Nosta leivät leipävuokiin. Anna leipien kohota liinan alla peitettynä vielä 30 minuuttia.

Suihkuta leivät vedellä ja ripottele pintaan sormisuolaa.
Paista leipiä uunin keskitasossa 200 asteessa n. 30 minuuttia ja nosta valmiit leivät leivinliinan alle hetkeksi jäähtymään.




Vireyttä ja hyvää mieltä.
-Tupu-


Kommentit

  1. Varmasti herkullinen tuoksu!!
    Sillä vasta paistettu leipä se on tuoksujen ykkönen:)
    Kiitos näistä ohjeista!
    Kevät mielellä,vesi kielellä:))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)