Kauraleipä



Aivan ihana päivä taasen alkamassa.
Valmistin jo heti aamutuimaan mureketaikinan jonka laitan päivällä uuniin ristikkoperunoiden kanssa.
Kana ceasar salaatti odottaa jääkaapissa ja tämä eilen valmistettu leipä on valmiiksi jälkkäriksi eli tämä perjantaipäivä on syömisten osalta valmiiksi taputeltu.
Ruokalistaa täytyy vielä tänään suunnitella ja viikonloppuna olisi ensi viikon näytön suunnittelu hieman kesken ja lauantaina saan tyttäreni kotiin Porista.
Siis mukavaa viikonloppua taasen luvassa.




Tämän viikon leipomuksena on tällä kertaa kauraleipä.
Meillä on nyt syöty hernerokkaa ja laskiaispullia siihen malliin, että nyt tekee mieli kunnon omatekoista leipää.


5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja
2 1/2 tl kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 1/2 dl lämmintä vettä
2 rkl öljyä

PINNALLE: 
kananmuna
1 rkl vettä




Laita kuivat ainekset kulhoon ja lisää siihen vesi öljy ja hunaja. Sekoittele taikinaa noin 5 minuuttia huolella.
Laita taikina liinan alle kohoamaan noin tunniksi. 
Vaivaa uudestaan taikinaa noin 5-10 minuuttia.
Leivo leivinpaperin päälle pellille iso leipä ja viillä sen pintaan viiltoja peitä se sitten leivinliinalla. Anna kohota uudelleen noin 30 minuuttia. 

Sekoita kananmuna ja vesi keskenään ja voitele leipä seoksella.
Paista uunissa 180 asteessa noin 30-40 minuuttia minuuttia.


Rentouttavaa ruaoanlaittoa
-Tupu_

Kommentit

  1. Kyllä Sinä olet !mestari-leipuri!.
    Oikein Mukavaa ja touhukasta,Rentouttavaakin viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Liisa tästä kunniasta. Mukavaa loppu viikkoa sinulle.

      Poista
  2. Nam nam kun näyttää hyvältä tuo leipä! Teille tuleekin kiva viikonloppu! Mukavaa viikonloppua 😍👋

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)