Herkullinen kasvislasagne ja viikon ruokalista




Tämän viikonlopun olin pyhittänyt kokonaan minun näytön suunnittelu työlleni, (joka muuten sain juuri oiko lukemista vaille valmiiksi).
No, välillä vain kerta kaikkiaan ei enään jaksanut kirjoittaa ja ajatella järkeviä.
Siispä mikäs sen mukavempaa kun valmistaa herkullista ruokaa.
No, myönnetään pelailinkin hieman, että sain aivot aivan nolla tilaan.
Mukava viikonloppu siis takana huvia ja hyötyä tarjolla.
Nyt olen enemmän kuin tyytyvöinen itseeni, hyvä minä.




Tätä kasvislasagnea olen himoinnut jo siitä asti, kun näin Kari Aihisen tätä tekevän ohjelmassaan kaappaus keittiössä.
Ihastelin kun perheen lapset sekä nuoretkin kehuivat ruokaa ja olivat kuulemma jo moneen kertaan sitä tehneet Aihisen palatessa tarkastus käynnille perheeseen.
Pikkuisen toki tuunasin reseptiä, lisäsin mausteita ja bechamel eli valkokastike 
sai mukaansa juustoraastetta.

Yhden asian vielä teille paljastan.
Kannattaa jättää kasvikset isoiksi paloiksi.
Minä en voinut keittää kasvisseosta tuntia, muuten olisi kasvikset olleet aivan muussina.
Siis isoa ronskia palaa suosittelen.

Tein tämän ruoan valmiiksi jääkaappiin jo lauantai-iltapäivällä ja laitoin herkun uuniin sunnuntaina päivällä. Näin maut pääsivät oikein kunnolla makustumaan ja sain tehdä sunnuntain läksyjä hyvällä omallatunnolla, vaikka hieman enemmän töitä vaativa ruoka odottikin syöjiään uunissa.
Namskis sanon minä 😋





lasagnelevyjä

Kasvisseos:

1 munakoiso
4 sipulia
2 kesäkurpitsaa
5 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
1 prk aurinkokuivattuaja tomaatteja öljyssä
tilkka aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

paljon parmesaani raastetta

Leikkaa kasviskset ronskeiksi paloiksi. Laita pataan munakoiso, sipulit ja kesäkurpitsa.
Paista kasviksiin hieman väriä ja lisää joukkoon paprikat ja aurinkokuivattu tomaatti pienen öljytilkan kanssa.
Mausta seos ja anna muhia pienellä lämmöllä tunnin verran. 



bechamel eli valkokastike

80 g voita 
1, 2 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
1 1/2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria
1/4 muskottipähkinää
1/4 kanelia
1-2 dl juustoraastetta







Sulata voi ja lisää jauhot. Sekoita ne hyvin keskenään ja ala kaatamaan maitoa kolmessa erässä jauhoseoksen joukkoon.
Sekoita hyvin, ettei kastike pala pohjaan eikä jää kokkareiseksi.
Mausta kastike ja lisää halutessasi mukaan juustoraastetta.


Laita uunivuokaan ensin kasvisseosta ja sitten lasagnelevyt joiden päälle valkokastike. Jatka näin kerroksia haluamasi määrä.
Jätä päällimmäiseksi valkokastike ja laita pinnalle kunnolla juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.
Muista antaa lasagnen tekeytyä vartin verran ennen nauttimista.




Kommentit

  1. Tosiaan hyvä sinä:) Kiva kun olet saanut viettää mukavan viikonlopun! Tuo lasagne on varmasti herkkua...ihan pikkuisen sellainen kosteus taas kihoaa kielen päälle:)) Mukavaa sunnuntai-iltaa♥

    VastaaPoista
  2. Aijai! Kylläpäs vaan näyttää herkulliselle. Tätä on varmaan pakko kyllä testata seuraavan kerran kun kasvislasagne tulee listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan herkkua on, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ihanaa loppu viikkoa sinulle.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)