Bostonkakku



Herkullista ja pullan tuoksuista perjantaita teille.

Tänään leivotaan taasen lasten kanssa pullaa.
Viime kerrasta tuli niin positiivistä palautetta niin lapsilta kuin vanhemmiltakin,
siispä välipalalla saa lapset omatekoiset pullat syötäväkseen.

Tein myös tuossa aamutuimaan seuraavan viikon ruokalistan valmiiksi.
Kuvasin samalla teille kuvan meidän eteisestämme.
Siinä porkkanassa tosiaan tuo ruokalistamme ja toinen paperi ilmoitustaululla on toimintasuunnitelmamme, jossa kerron kuukausittain meidän toiminnastamme. m




Veljeni laitteli minulle viestiä alku viikolla, että hänen lapsensa (tomera eskarilais neiti)
oli ilmoittanut isälleen haluavansa tulla lauantaina kyläilemään luokseni.
Meillä näet kummallakin on silloin nimipäivä 😊😍
Täytyi sitten alkaa leipomaan vartavasten jotain herkkua.
Tiedän näet, että tyttö tykkää korvapuusteista, mutta niitähän juuri viikko pari sitten leivoin.
Siispä ajattelin korvapuustien tapaan tehdä bostonkakun.

Olin jo aijemmin sopinut poikani sekä Mumskun kanssa näkeväni lauantaina syömisen merkeissä.
Ihanaa taas saada läheisiä ruokapöytäni ympärille.




Leivo bostonkakku taikina korvapuustitaikinan ohjeella.

Kauli taikina levyksi. Levitä pinnalle pehmeä voi, kaneli ja sokeri. Kääri rullalle ja leikkaa n. 5 cm:n paloiksi. Asettele palat pystyyn voideltuun vuokaan väljästi. Anna kohota liinan alla ja voitele sitten munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 40 - 50 min. Laitoin folion kakkujen päälle noin kahden kymmenen minuutin paiston jälkeen, niin kakun pinta ei tummu liikaa.





Näistä bostonkakuista/pullista tuli aikas villin näköisiä.
Kaappiin oli jäänyt joululta sokerikuorrutetta (sinistä), jota pursoteltiin bostoneiden päälle.
Nyt on kyllä hassun hauskoja pullia meillä huomiselle tarjolla.

–Kapustan varressa–
Tupu




Kommentit