Muikkulaatikko



Heipparallaa taas kerran täältä Tupun tuvasta.
Viikonloppu taasen takana perjantaina töiden loputtua menin poikani kanssa Tampereen työväenteatteriin katsomaan stand up tilaisuutta.
Hauskaa oli vaikka sainkin pienen flunssan poikaisen tuolta reissuilta kotiin vietäväksi.
Nokka hieman tukossa ja nuutunut olo, muuten kuitenkin kaikki ok.
Niinpä viime yökin tuli nukuttua hieman huonon puoleisesti.
Aamu neljästä tuli käänneltyä sängyssä ja viiden jälkeen sitten nousin ylös ja ruoan laittoon. 
Nyt on päivän ruoka jo uunissa ja puuro tehty. 
Nyt on aikaa touhuilla lasten kanssa.




Viimme viikolla tein silakkalaatikkoa hieman muunnellen tälläisen muikkulaatikon.
Tuli kyllä todella herkullista ja maittavaa ruokaa, vaikka itse sanonkin.
Tuttuun tapaani kuorin jo edellis iltana perunat, viipaloin ja laitoin jääkaappiin odottamaan ruoan valmistamista.
Seuraavana aamuna ladoin ruoka-aineet uunivuokaan ja lämmitin kypsäksi.




n. 400 g muikkuja
500 g perunoita
150 g purjoa
1 tl rosmariiniä
2 dl kermaa
1 1/2 dl ranskankermaa
(1/2 dl mätitahnaa)
1 kananmuna
1/2-1 tl ruususuolaa
1/2 tl valkopippuria

LISÄKSI
1/2 dl korppujauhoja tai murennettua voileipäkeksiä
25 g voita




Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi.
Suikaloi purjo ja pyyhi fileet kuiviksi.
Laista perunat, muikut, purjo ja rosmariini keroksittain vuokaan.
Sekoita kerma, ranskankerma, mätitahna kananmuna sekä suola ja pippuri sekaisin.
(Jos jätät mätitahnan pois ruoasta kannattaa suolaa laittaa yhden teelusikallisen ja jos taas lisäät sen ruokaa tulisi suolan määrää vähentää tuohon puoleen teelusikalliseen.)
Kaada kermaseos vuokaan perunoiden ja muikkujen päälle.
Ripottele pinnalle korppujauhot sekä voinokareet.
Kypsennä uunissa 200 asteessa tunnin verran.
Anna laatikpon vetäytyä vielä hetki ennen tarjoilua.




Herkullisia ruokahetkiä teille muikkulaatikon seurassa.

Kommentit