Tomaattinen kikhernekeitto



Eilis ilta meni taas niin tuhottoman nopeaan. 
Ystäväni tuli piipahtamaan ja siinä jutellessä meni aika niin pikapikaa, että olimme aivan äimän käkenä katsoessamme kelloa joka oli puoli yksitoista illalla.
Eikös tämä kerro jotain siitä, että juttua tosiaan riitti ja olisi riittänyt vaikka aamuun asti. 
Eihän siinä muu auttanut, kun laittaa suut suppuun ja ystäväni lähtee autolla kotiinsa ja minä maate.
Mutta ihanaa oli taasen pulista ja parantaa maailmaa.




Nyt kyllä natsas maku, oli niin suuhun sopivaa tämä keitto.
Tyttö tuli illalla kotiin poikaystävältään ja äitee mietti mitä hyvää sitä tekisi.
No, tälläinen keitto siitä sitten valmistui...
Ja kyllä kaikki me syötiin yhdessä, mitä kattilassa oli tarjolla.

Tämä ohje on siis vain kahdelle hengelle eli jos haluat tehdä isomman satsin kannattaa ruokaa tehdä kaksinkertainen määrä.

Minulla on aina pakastimessa keitettyjä kikherneitä valmiiksi keittoihin ja kastikkeihin lisättäväksi, mutta yhtä hyvin voit käyttää kaupan kypsiä kikherneitäkin purkista tähän keittoon.
Silloin kannattaa muistaa vain huuhdella kikherneet ennen keittoon laittoa.


Minulla on nyt joku herne-syngrooma päällä, eilen tein tätä tomaattista kikhernekeittoa ja tänään poriseet perinteinen hernekeitto liedellä viimme yönä turpoamaan laittamistani herneistä 😂




1/2 bataatti
2 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl kypsiä kikherneitä
2 1/2 dl paseerattua tomaattia
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
100 g pinaatinlehtiä
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl korianteria
1/2 tl juustokuminaa
ripaus korianteria
1 tl sokeria
1/2 tl ruususuolaa

Päälle: 
maustamatonta jogurttia


Kuori bataatti ja suikaloi.
Murskaa kuorittu valkosipuli.
Lämmitä paseerattu tomaatti, vesi sekä bataattisuikaleet ja kasvisliemikuutio.
Lisää joukkoon kikherneet ja mausteet.
Kun bataatti on pieninä suikaleina, keitto valmistuu ruokapöytään tarjottavaksi vartissa.
Tarjoile keiton kanssa maustamatonta jogurttia.

Kommentit