Porsaanlihapata



Aivan mahtavaa lauantai huomenta sinulle rakas ystäväni.
Otetaan elämästä ne hyvät puolet ja nautitaan niistä.

Elämä hymyilee ja otetaan siis siitä kaikki hyvä irti.
Nautitaan jokaisesta onnen hetkestä.
 Eiliset linnan juhlat on katseltu ja parhaat kampaukset sekä puvut käyty tiukalla syynillä läpi.
Sen ainakin pystyn teille sanomaan Rouva Haukion puku oli mielestäni todella kaunis.




Itsenäisyyspäivän ruoaksi valikoitui tällä kertaa lihapata.
Tämä on messevän mehukas sekä helppo ja mukava ruoka tuo ihanat tuoksut tupaan ja mukanaan

Syksyllä tuli grillailtua vielä pihvejä ja niitä jäi silloin kolme yli tarjonnan.
Siispä laitoin ne pakastimeen odottamaan parempia päiviä ja nyt itsenäisyyspäivänä oli se tärkeä päivä.
Lohkoin mukaan pataan sipulin sekä kolme valkosipulin kynttä paloina ja 10 nahistunutta kirsikkatomaattia puolitettuna.
Puolikas kuorittu bataatti pääsi mukaan pataan samoin kuorittuja pieniä perunoita 10 kappaletta puoliksi halkaistuina sekä 2 dl valmiita pakaste uunikasviksia.
Leikkaa pihvit parin sentin paloiksi ja lisää kaikki tämä sekaisin uunivuokaan.
Mausta 1 tl ruususuolaa ja mustapippuri rouhetta 1 rkl timjamia sekä 2 rkl sinappia.
Kaiken tämän lisäksi lisää 2 dl tomaattikastiketta tai tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia sekä 5 dl vettä. Nyt vain pata porisemaan uuniin pariksi tunniksi 150 asteeseen.

Näin lihasta tulee hieman nyhtölihan tapaista ihanan messevää ja suussasulavaa helppoa syötävää.


Kommentit