keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kiusasin hieman lohta




Ukkonen tuo aina tutun turvallisin välein kaverinsa savustamaa graavilohta palasen. 
Viimme kerralla laitoin palasen pakastimeen ja olen siitä pakasteisena siivutellut ruokiin suikaleita veitsellä höyläämällä.
Tällälailla saa ihanan ohuita ja hyviä lastuja ruokiin ja salaatteihin.
Olen tästä herkullisesta kalasta tehnyt niin keittoja kuin uunivuokia, kiusauksia sekä pastan seassa makaronilaatikon tapaan.
No, tälläisestä herkku kalastahan nyt saa vaikka mitä ruokaa ja lisuketta tehtyä.






1 kg  perunasipulisekoitusta
300 g savustettua graavilohisuikaletta
2 tl sitruunapippuria
1 rkl tilliä
1 tl ruususuolaa
4 dl täysmaitoa
2 rkl cebbar koskenlaskijajuustoa




Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja paista uunissa 200 asteessa noin tunnin verran, kun ruoan pinta on saanut sen kauniin hennon värin pintaansa voit laittaa tässä kohtaa uunin pois päältä.

Sitten vain anna kiusauksen muhiskella vielä ainakin tunnin verran uunissa jälki lämmössä.
Näin saat aivan mielettömän herkullista ja messevää ruokaa tarjolle koko perheelle.

Muista laittaa vuoka takaisin uuniin, kun olet ottanut tarvittavat annokset.
Näin saa parin tunnin päästä tuleva koululainenkin lämmintä herkullista ruokaa lautaselle eikä tarvitse mikrottaa ruokaa vaan ruoka vain paranee hautuessaan uunissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)