Nikkarin vuoka



Aah, mikä ihana sipulin tuoksu valtasi koko meidän huushollin (muistattehan sen, että olen oikea sipuli friikki. Sipulia löytyy meillä joka ruoasta).
Tein näet jo eilen illalla puolivalmiiksi tämän nikkarin vuoan, niin kuin yleensäkin kaikki ruoat jotka vain pystyn.
Arvatkaa vaan, vaikka vuoka odotti jääkaapissa seuraavaa päivää, niin kyllä aromit olivat aikas massiiviset jo aamutuimaan.
No, tietävätpä hoidokeiden vanhemmatkin, että on tulossa niin herkullista ja tuoksuvaa ruokaa, ettei aromit pysy millään kaapin sisällä 😂

Tämä ruoka on vähän kuin pyttipannu uunivuoassa tai uunimakkara perunoilla ja tämä ruokahan ei siis voi jättää kylmäksi ketään. Meilläkin vaikka makkara ruoat ovat aikas kortilla, niin pakkohan tätäkin oli kokeiltava.





Tässä ruoassa on siis tarjolla jo keitettyä perunaa...
Minä siis keittelin tuossa alku viikolla perunamuusi perunoina hieman muussia enemmän pottuja. Ja otin sitten pottujen kypsyessä keitinliemen kaadettuani kymmen kunta pottua pois jäähtymään ja laitoin jäähdyttyään jääkaappiin odottamaan tätä herkku vuokaa.


10 keitettyä perunaa
3 tomaattia
1 iso sipuli
1 pkt grillimakkaraa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 dl juustoraastetta


Siivuta perunat, tomaatit ja sipuli.
Latele niitä vuoronperään uunivuokaan.
Vuoan ollessa täynnä vatkaa kerma ja kanamunat sekaisin ja lisää mausteet sekaan.
Kaada liemi vuoan päälle ja ripottele vielä pinnalle juuustoraaste.
Paista uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Namskis..:) tämä olikin ihan uusi juttu,pitää kyllä kokeilla joskus! Kiitos ohjeesta❤️ Meillä ei oikein makkaraa syys/talvi aikaan mene,mutta kesällä kylläkin:) Leppoisaa viikon jatko❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä sama makkararuoat ei oikein nappaa muutakuin kesäisin grillissä. Mukavaa viikonloppua sinne.

      Poista
  2. Juuri ajattelin huomenna tätä tehdä ja keittää ihan varta vasten perunat ;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)