Kebabpiirakka ja meitin sakin ruokalistaa



Huomenia, tänään minun oli tarkoitus olla lähdössä Suomensaari elää tapahtumaan edustamaan Pirkanmaan yksityistä perhepäivähoitaja ry:tä.
Luvassa olisi ollut hernepussin heittoa ja leimakuvien laittoa lapsille 😊💛
Mutta eilen alkoi kurkku olla sen verran karhea ja olo heikko, että uumoilin flunssan alkavan.
Niinhän siinä pääsi käymään, että sunnuntai aamuna olimme koko perheen voimin kuumeisia, nuhaisa ja kurkku kipuisia ressukoita eikä edustustehtävä tullut minulla kuuloonkaan.




Nyt siis täällä niiskuttelen nenäliina kasa vieressäni ja kuuma hunaja tee kädessä.
Toivottavasti tää tästä friskaa ja olemme huomenna paremmassa kunnossa ja jaksamme lasten kanssa touhuilla ja telmiä tuttuun tapaamme.




Eilen vielä kävimme shoppailemassa Ukkosen kanssa Ikeassa...
Olo oli kummallakin hieman hutera, mutta mentiin silti.

Tiedätte varmaan sen tunteen, kun pääset Ikean kassalle olet aivan varma, että joku muukin asiakas on sujauttanut yhtä sun toista sinun kärryihisi.
Mutta ei kyllä ne lopulta osoittautuu niiksi omiksi valinnoiksi siellä sokkeloisilla hylly väleissä.
Tälläin minulle ainakin käy joka ikinen Ikea kerta.




Pari päivää sitten tuli pidettyä oikein vanhan kunnon ajan leipomis päivä.
Tein tämän pellillisen kebabpiirakan, sämpylöitä sekä helpon mutakakun.

Tästä pellillisestä kebabpiirakasta riittää syötävää nälkäisemmällekin sakille.
Tai voi pakastaa puolet piirakkaa niinkun minä tein ja siltikin viisi henkeä sai meillä vatsansa kylläiseksi.

Tämä piirakka on ihanan messevä herkku eli kerrankin ei tarvitse syödä kuivahkoa piirakka vaan mehevä täyte takaa oivan maku elämyksen.
Siis suosittelen kokeilemaan.




POHJA:
200 g voita
1 tl ruususuolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

TÄYTE:
n. 300-400 g kebablastuja
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika suikaleina
1 tlk (n. 400 g ) valmista pastakastiketta
2 rkl basilikaa
ripaus ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa
5 dl täysmaitoa tai kerma/maitoa
200 g juustoraastetta
1 tl savustettua paprikajauhetta




Anna voin sulaa huoneen lämmössä puoli tuntia ennen pohjan valmistamista. Tai tee kuten minä lohko voi pieniksi paloiksi kulhoon ja anna olla sen aikaa kun leikkelet sipulit pieniksi.
Sitten vain pohjan kaikki ainekset sekaisin ja anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun valmistat täytteen.

Laita silputtut sipulit ja kebablastut pannulle ja hetken aikaa paisteltuasi lisää joukkoon mausteet ja valmis tomaattikastike sekä paprika suikaleet.
Anna kastikkeen muhiskella tovin ja ala sillä välin kaulitsemaan pohjataikinasta leivinpaperin päälle. Niin että taikinasta tulee pellinkokoinen ohut pohja.
Pikkuisen tietysti pitää saaba taikinaa myös pellin reinoille, ettei täyte valu minne sattuu.
Pohjan ollessa sopivan kokoinen kaada hieman jäähtynyt täyte piirakkapohjan päälle.
Vatkaa munat ja maito sekaisin ja kaada se taas täytteen päälle. Enään 
pinnalle juustoraaste ja savupaprikajauhe.

Nyt piirakka on valmis uuniin laitettavaksi eli 200 asteessa noin 45 miinuuttia ja messevän ihana piiras on valmis 😋



2 kommenttia:

  1. Voi harmi että lenssu rantautui teille :( Pikaista paranemista sinne♥ Kebab-piirakka näyttää hyvältä, kokeiluun menee:) Leppoisaa alkanutta syyskuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt alkaa tauti olla selätetty.
      Mukavaa viikonloppua sinulle.

      Poista

Kiitos kun kommentoit :)