Kalapullapasta juustokastikkeella



Eilen tuli taasen käytyä iltakävelyllä kollegani ja hänen Tessa-koiransa kanssa.
Teki kyllä niin hyvää jutella ja nauttia elokuun lämpimästä illasta.

Tänään sitten heräsin niin reippaana uuteen aamuun hyvin nukutun yön jälkeen.
Kahden vähän huonomman yön jälkeen tuntuu niin energiselta herätä virkeänä päivään.

Tänään olisi kovin touhukas päivä tiedossa...
Aamusella kirjastoa lasten kanssa, siitä yhteiselle perhepäivähoitajien jumppa-tuokioomme.
Siitä kotiin syömään ja päiväunille.
Sitten onkin enään välipalaa ja ulkoilua ennen kotiin lähtöä.
Siis tämä päivä loppuu jo ennen kuin se pääsee kunnolla edes alkamaankaan.

Mutta nyt herkullisen kalapullapastan pariin.



Tämä ruoka sai meillä suuren suosion.
Tästä tykkäsi niin lapset kuin aikuisetkin.
Ruoan saa tarvittaessa pöytään nopeasti (eines kalapullia käyttäen) tai jos haluaa voi saada aikaan  maku sinffonian valmistamalla itse kalapullat. Minulla oli näin arjen kiireisiin vedoten tällä kertaa tarjolla kaupan valmis kalapullia. Nämä olivat lohesta tehtyjä, mutta tähän ruokaan sopisi myös aivan arkiset sei tai haukipullatkin.




JUUSTOKASTIKE:

1 sipuli
1 rkl öljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl täysimaitoa
1 kalaliemikuutio
1 tl tilliä
1/2 tl ruususuolla
1 pkt kalapullia
1/2 punaista paprikaa suikaleina
1/2 keltaista paprikaa suikaleina
1 dl juustoraastetta
2 rkl paprika/sipuli-tuorejuustoa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 dl pastan keitinlientä

keitettyä kierrepastaa




Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja paista niitä hetki öljyssä ennen kuin lisää jauhot joukkoon.
Anna jauhojen hieman turvota rasvassa, mutta katso ettei jauhot pääse ruskistumaan.
Lisää sitten joukkoon maito ja juustot. Vatkaa tässä vaiheessa hyvin, ettei kastikeeseen jääpaakkuja.
Mausta kastike tillillä ja kalaliemikuutiolla sekä suolalla.
Lisää joukkoon kalapullat sekä paprikan suikaleet. Tässä vaiheessa vaihda työvälineeksi kauha vispil'n sijaan.
Ripottele vielä paprikajauhetta kastikkeeseen.

Tämän kastikkeen saat valmiiksi juuri sopivasti, kun aloitat valmistelun heti laittaessasi pastaveden kuumiamaan hellalle.
Siis kun pasta on kypsää ota talteen vähän keitinlientä ja kaada se kastikkeen joukkoon.
Sekoita kastiketta kunnolla ja nauti...
Minä sekoitin pastan kastikkeen joukkoon, mutta aivan hyvin voit tarjoilla pastan ja kastikkeen erikseen.
Kaadat vain kastia keitetyn pastan päälle ja nautit herkullisesta makuelämyksestä.

Bon appetit... 💓😍

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit :)