Bataattikeitto




Huomenia, olen jo aloittanut päiväni hieman erikoisesti.
Valmistelen aina ruoan mitä vain voi puoli tiehen valmiiksi edellis päivänä. Niin nytkin kuorin perunat jo eilis iltana ja tänään laitoin lieden päälle ja siskonmakkarakeitton valmistus pääsi alkamaan.
Siinä vielä hieman unenpöppörössä leikkelin keittojuures pussia auki ja aloin kaatamaan juureksia kattilaan perunoiden kiehuessa. Mutta puolet pussin sisällöstä meni kaikkialle muualle kuin kattilaan. Lopulta sain ottaa lattiaharjan käyttöön ja lakaisemaan puolet juureksista lattialta 😴
Onneksi pakastimessa oli uusi keittojuures pussukka ja päästiin jatkamaan keiton tekoa.
No, nyt on siskonmakkarakeitto valmista syötäväksi heti päivän ulkoilun jälkeen.
Mutta nyt tämän viimme viikolla tekemäni bataattikeiton pariin.



Tämä keitto on niin yksinkertaisista aineksista tehty, mutta niin herkullinen arkiruoka, eikä aikaakaan kulu kuin vajaa puoli tuntia.
Meillä hoidokit sekä oma perhe tykkää paljon keitoista, siispä meillä joka viikko keittoruokia ainakin kerran jos ei kakiskin viikossa.




2 sipuli
600 g bataattia
4 porkkanaa
7 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl currya
1/2 tl ruususuolaa
2 dl kermaa

Pinnalle. ruohosipulia tai kevät sipulin varsia





Kuori porkkanat, sipulit ja bataatti ja pilko paloiksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita kasvikset veteen kypsymään.
Lisää joukkoon myös liemikuutiot sekä mausteet.
Keitä noin 20 minuuttia kasvisten koosta riippuen.
(Mitä pienemmät kasvis palat sen nopeammin ne kypsyvät.)
Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma.
Ripottele vielä pinnalle ruohosipulisilppua ja keitto on valmista.

Kommentit

  1. Voi ei, harmittaa aina kun eväät menee pitkin lattiaa. Mä oon sellanen säheltäjä että tuo on tuttua. 😀

    Bataattikeitto on tosi hyvää, nam!

    Mukavaa päivää sinne teille! ❤

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)