keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Puuroiset-juustosämpylät



Hellittihän se helle lopultakin ja sain vihdoista viimmein pestyä lattiat ja puhtaat kuuratut matot lattialle. Samalla tuli puunattua hieman muutenkin paikkoja.
Noilla helteillä kun jäi siivoilut hieman huonommalle, ei vain kyennyt muuta kuin istumaan tuulettimen vieressä lukien tai teeveetä katsellen.
No, ruokaa nyt oli tietenkin pakko valmistaa, mutta siitäkin tuli hieman kevyempää kuin yleensä. Paljon keittoja ja salaatteja.
Uuniruoat sai unohataa täysin, mutta nyt tuli valmistettua oikein iltapallalle sämpylöitä viileyden kunniaksi 😄
Ja saahan nuo hoidokitkin huomenissa omatekoisia sämpylöitä välipalalle.




Lukurintamalla minulla on menossa oikea urakoiden urakka 891 sivuinen romaani. Tästä on tehty myös elokuva ja kirja on todella mielenkiintoinen hieman totta ja hieman fantasiaa...
Minä olen vasta alku sivuilla kirjan luvussani eli vielä on tasan 800 sivua lukematta.
Aikas urakka, mutta enköhän minä siitä selviä hengissä.
Siis vielä kirjan nimi Talvinen tarina Mark Helprin kirjoittamana.



3 dl tähteeksi jäänyttä puuroa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl juustoraastetta
1 tl ruususuolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl lämmintä vettä
1 dl speltti täysjyväjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
n.1/2 dl sulatettua voita




Sekoita tähteeksi jäänyt puuro, suola, jogurtti, juustoraaste sekä vesi sekaisin.
Lisäile sitten pikkuhiljaa jauhoja joukkoon. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista lisää siinä vaiheessa joukkoon sulatettu voi ja jatka sitten jauhojen lisäystä. 
Jätä viimmeinen desi jauhoja taikinan pinnalle kohotuksen ajaksi (noin puoleksi tunniksi).
Kaada taikina alustalle ja leikkaa samankokoisia paloja, jotka sitten nostelet eri näköisiksi rustiikkisiksi  sämpylöiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
Anna sämpylöiden kohota vielä puoli tuntia ja laita ne sitten paistumaan uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi. Kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin pintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)