Juustoinen lihapullakeitto



Ihana viikonloppu takana.
Vanhempi tyttäristäni poikaystävänsä kanssa tuli yllätys kyläilemään viikonloppuna.
Pojan kanssa viestiteltiin pitkät pätkät lauantai aamusella. Nuorin tytär tuli reissun päältä vihdoista viimmein lauantaina kotiin ja sunnuntai tuli istuttua sohvalla katsellen yhdessä leffoja.
Kyllä tuo meidän nuoriso on ihanaa 💓

Nyt alkaa taasen uusi helteinen viikko ja itsellä se alkoi aamu kolmelta.
Kun ei nukkumisesta näyttänyt enään tulevan mitään aloin suunnitella päivän ruokaa.
Näin helle ilmalla onkin mukavampi valmistaa ruoka näin aamutuimaan, niin ei tarvitse päivän kuumalla seistä keittiössä lieden ääressä.
Siiispä päivän keitto oli valmis jo neljän aikohin aamulla ja minä päätin sen teille heti kirjoitella tänne blogiin 😂




1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
4 dl pastaa
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuri rouhetta
n. 400 g valmislihapullia
2 tomaattia
1/2 dl ketsuppia
1/2 keltaista paprikaa
1/2 punaista paprikaa
n. 1 dl koskenlaskia juokseva cheddar
10 lehteä tuoretta basilikaa
nyrkillinen ruohosipulia




Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pasta sekä mausteet ja kasviskuutio.
Kun pastat on puoli kypsiä lisää joukkoon lihapullat.
Lisää myös tomaatit, ketsuppi sekä paprika suikaleet.
Sitten vain cheddar sulatejuusto vielä joukkoon ja kiehauta keitto kypsäksi.
Silppua vielä pinnalle basilikaa ja ruohosipulia.

Halutessasi voit vielä sakeuttaa keittoa lissämällä joukkoon tacolastuja tai juustonaksuja, mutta muista silloin jättää suola pois. Ettei vain keitosta tule liian suolaista.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Tupu, meillä syödään tätä lihapullakeittoa keskiviikkona😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, meillä teki hyvin kauppansa niin aikuiset kuin hoidokitkin tykkäsi.

      Poista
  2. Siis tätähän on myös ihan pakko kokeilla...
    mieitin, että maistuisi varmaan kanakeittonakin....
    Ihania ohjeita jaat ja kuvaat....

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :)