sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Välimereen salaatti



Tämä  välimeren salaatti on itsessään jo niin ruokaisa, ettei pakosti seurakseen mitään vaadi.
Niipä Minä ja tyttäreni söimme tätä tänään ihan sellaisenaan lounaaksi ja Ukkoselle lämmitin edellis päivältä jääneen grillipihvin kyytipojaksi.
Tai nyt kyllä puhun höpöjäni teille, olihan meillä salaatin kaverina ihanaa pannuleipää,
mutta siitä juttelen teille toisella kertaa enemmän.



Viimme perjantai oli viimmeinen työpäivä ennen kesälomamme alkua. Nyt mennään siis toista vapaapäivää ja olen jo saanut vaikka mitä aikaiseksi, nähnyt ystäviä ja läheisiä roppa kaupalla.
Tälläistä sen lomailun pitää olla...🌞
Ensi viikko näyttää siltä, että lomailu jatkuu samaan malliin ystävien kanssa tapaillen ja lomasta nauttien.
Minä en ole lomalleni paljoa vaatimuksia laittanut...
Kesäteatteria ja ikkunoiden pesua sekä yhden ison maton pesu olisi suunnitelmissa, mutta muuten lomailen löysin rantein.

Nämä kesäloma ruokammekin on mitä kulloinkin satun keksimään ja mitä kaapeista sattuu löytymään.
Nyt ei suunitella yhtään mitään vaan mennään mututuntumalla etiäppäin.




Tämän salaatin juju on ihanan makuinen pasta, joka on edellis iltana keitetty ja marinoitu aurinkokuivattujen tomaattien öljyliemellä sekä sitruunalla.
Tässä marinaadissa, kun pastat saavat yön yli muhia ei salaatista vaan voi tulla muuta kuin herkullista syötävää.

MARINAADI

6 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 rkl aurinkokuivattujen tomaattejen öljylient
1 rkl sitruunan mehua

N. 4 dl keitettyä pastaa

Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja kaada pastan joukkoon.
Laita pasta tiiviiseen rasiaan makustumaan. Voit pari kertaa halutessasi ravistaa rasiaa, että maut pääsevät tasaisesti pastan joukkoon.




1/2 ruukku jääsalaattia
2 tomaattia
1/2 kurkkua
1 dl mustia oliiveja
180 g fetajuustoa
nippu ruohosipulia tai pieni punasipuli
marinoitu pasta öljyineen kaikkineen

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja nauti hyvässä seurassa 😋


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)