Maissi-broilerijauhelihakeitto



Maissi-broilerijauhelihakeitto on meidän tämän hoitopäivän herkkuakin herkumpi keittoruoka.
Broilerinjauheliha oli Lidlissä viikko pari sitten tarjouksessa ja minun tuli ostettua sitä pakastimeen hieman isompi satsi.
Laittelin sen sopiviin annospusseihin valmiiksi odottamaan herkullisia ruokaideoita.
Eilen näitä ideoita sitten ropisikin mieleeni oikein kaksin kappalein.
Eli ei muuta kuin pari jauhelihapakettia sulamaan ja kokkailemaan seuraavalle päivälle ruokia.




Ensimmäinen ideani oli todella simppeli, mutta sitäkin herkullisempi jauhelihakeitto broilerinjauhelihasta.
Aineksia sekä mausteita ei liiemmin tähän keittoon tule. Silti maku on herkullisen elegantti...
Minusta tämä ruoka on sellaista arjen luxusruokaa, johon ei tarvitse paljoa aikaa eikä aineksia hukata.
Simppeliä kotiruokaa niinkuin olette tottuneet blogissani näkemään.
Minun ruokajuttuni kun on yleensäkin näitä perusruokia, mutta uskallan käyttää hieman enemmän mausteita ja se on mielestäni minun ruokani juju.
En siis kuulu siihen kastiin, jotka jättää mausteet maustehyllylle ja ripauttavat sen pakollisen suolarippusen ruokaansa.
Minun ruoissani pitää olla makua.
Ulkonäkö sekä minun ottamani kuvat eivät siis tee tällekään ruoalle oikeutta, mutta eihän sitä voikkaan kaikki kolme asiaa olla samaan aikaan palanssissa 😆




n. 300 g broilerinjauhelihaa
1 kevätsipuli varsineen
2 rkl voita 
1-2 tl kurkumaa
1-2 tl currya
1 tl rouhittua mustapippuria
ripaus ruususuolaa
2 pss nuudelia
7 dl vettä 
1 kanaliemikuutio
1 tlk säilyke mini maissia
2 dl kermaa


Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla rouhi joukkoon mustapippuri sekä ripaus suolaa.
Laita keittokattilaan sulamaan voi ja sekoita sulaneen voin joukkoon kurkuma ja curry.
Sekoita jauheliha mausteseoksen joukkoon sekä kaada sekaan myös vesi, kanaliemikuutio ja säilyke maissit pieniksi leikattuina.
Pilpusta nuudelit vielä keiton sekaan ja anna niiden pehmetä pari minuuttia.
Lopuksi kaada joukkoon vielä kerma. Maista keittoa ja mausta vielä tarvittaessa curryllä ja kurkumalla.

Pinnalle voi halutessaan ripotella hieman persiljaa koristeeksi.
Nauti keitto patongin ja hyvän seuran kera 😍 


Kommentit

  1. voi ei,nyt tuli näläkä:) tosi herkullisen näkönen:)
    kokopäivän ulkohommia (terassin-pesu,ja kesäkuntoon laitto)

    pottumuusia keitän kerralla enempi,sitä voi paistinpannulla lämmittää
    seuraavana päivänä:)) poronkäristys ja pottumuusi....kylläpä syksyllä maistuu....
    mutta nyt kesä herkkujen grillin -kimpussa hääritään:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, Näin kes'll' ja varsinkin juhannuksen kynnyksellä grilliruoat vie kyllä voiton.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)

Suositut tekstit