Kukkakaali-parsakaalikeitto



Heräilin tänään aikaisin ja sain aamutoimet mukavasti touhuiltua ennen lasten tuloa.
Tämä onkin viimmeinen päivä töitä ennen kesälomille kirmaamista.
Meillä oli hoidokeiden kanssa eilen pyjamabileet eli elokuvan katselua, taukojumppaa ja laululeikkejä.
(Kyllä oli naapureilla kuunneltavaa, kun kahdeksan hoidokin kanssa rymistelimme takapihan terassille ja aloimme taukojumpan ja laululeikit 😂😅 .)
Tänään käymme aamupäivästä kirjastossa ja iltapäivän päiväunien ja välipalan jälkeen meillä on siivuosta luvassa.
Vuodevaatteet pyykkiin, patjojen tuuletus ja oman ruokapaikan siivous on ennen lomille lähtöä edessä.
Kyllä vain perhepäivähoito on kodinomaista hoitoa ja siihen kuuluu meillä myös lasten kanssa siivous.




Tänään syömme myös kaikkia viikon aikana jääneitä ruokia pois jääkaapista.
Valmistin vielä eilen kukkakaali-parsakaalikeittoa jos muut ruoat loppuvat kesken, niin on millä herkutella.
Tästä ruoasta saa helposti eri makuisia vahtoehtoja vain sulatejuuston makuja vaihtamalla.

1 parsakaali
1 pieni kukkakaalia
1 iso sipulia
2 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2/3 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus chilirouhetta
vajaa 1 dl notkeaa pekonisulatejuusto
1/2 dl kermaa




Paloittele kattilaan kukkakaali, parsakaali sekä sipulin silppu.
Kaada joukkoon vettä ja kasvisliemikuutio sekä mausteet.
Keitä  keittoa noin vartin verran, niin että kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vielä notkea sulatejuusto sekä kerma.
Soseuta vielä hetki ja maista, lisää tarvittaessa mukaan lisää mausteita.
Nauti tuoreen patongin tai sämpylän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)