Juustoinen vuokaleipää


Ihana lintujen sirkutus kuuluu tuolta ulkoa tänne sisälle saakka.
Laittaa ihan pakolla suun hymyyn tälläinen konsertti.

Kävin eilen ostamassa itselleni höyrystimen ja tämä aamu on mennyt petivaatteita höyrystäen. Nyt on siloiset lakanat, joilla mennä maate 😴
Tänään ajattelin mennä metsästämään akkuimuria...Olen nyt koittanut katsella eri vertailuja imureiden suhteen ja pääätynyt Makita akkuimuriin.
Siitä olen nyt löytänyt senverran vakuuttavaa tietoa, että taidanpa uskaltaa käydä semmoisen vempeleen meille ostamassa.




Meillä leivotaan ainakin kerran viikossa omatekoista leipää.
Se on aivan eri makuista kuin tuo kaupan leipä ja siksi siis tuo vaihtelua meidän välipaloille.
Tänään aamusella löysin niin maanmainioita leipä-ohjeita täältä netistä, että suunnittelin leipovani tällä viikolla hieman enemmänkin leipiä itse.

Ruokalistat jäävät myös kesä-ajaksi pois käytöstä ja teen ruokia aina kunkin päivän fiiliksen mukaan ja mitä kaapista löytyy metodilla.
No, ainakin ensi viikolla nautitaan herkkusienikeittoa sekä makkarakastiketta. (Niihin kun löytyy valmiina jo ainekset jääkaapista.)
Kananmunille täytyisi myös keksiä käyttöä, koska jääkaapissa niitä on nyt yli kolmekymmentä kappaletta. Mutta ei hätiä mitiä tuoreitahan ne ovat, kun viimmeinen myyntipäiväkin vasta kesäkuun loppupuolella.




5 dl vettä
1 pkt kuivahiivaa
1 dl kauraleseitä
1 dl spelttijauhoja
1 dl juustoraastetta
2 tl ruususuolaa
2 tl valkosipulimurskaa
1 rkl siirappia
n. 8 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
1/2 dl juustoraastetta
1 tl valkosipulimurskaa


Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin. Kaada taikina silikoniseen leipävuokaan ja laita kohoamaan yönyli jääkaappiin.
Ota aamulla vuoka jääkaapista ja anna olla puolisen tuntia huoneen lämmössä.
Sumuta pinta ennen uuniin laittoa ja lisää pinnalle juustorastetta ja valkosipulimurskaa.
Paista uunin alatasossa 200 asteeseen noin 40 minuuttia.
Kääri vasta uunista tullut leipä leivinliinaan.

Kommentit

  1. Taatusti oma tekemäleipä on herkullista.
    Sinä loihdit kyllä mahtavia reseptejä:)
    Blogisi-on "upea keittokirja!,kiitos siitä.
    Mihinkähän perustuu tuo kun yöksi laitetan jääkaappiin??
    Minä olen kokeillut joskus..maistui hiivalle...tein
    tietenkin jotain väärin.;)
    Oikein ihanaa kesäkuuta,!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa kommentistasi...
      Juu, meillä tykätään tästä yön yli jääkaapissa kohotuksesta leipä saa hieman enemmän makua ja minulle tämä hidas kohotus on paras vaihtoehti, että saan lapsille tuoretta leipää pöytään.
      Mutta nämä samaiset leivät voi tehdä perinteiselläkin pika kohotuksella eli jättää vain leivinliinan alle kohoamaan ja leipoo sitten, kun on kohonnut kaksin kertaiseksi.
      Mukavaa kesäkuun ensimmäistä sunnuntaita sinulle.

      Poista
  2. Herkullisen näköistä leipää!
    Mukavia kesäpäiviä sinne. TOivottavasti saat lomaillakin jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sumi ja kiitos viestistäsi.
      Kyllä täällä lomaillaankin, mutta vasta heinäkuussa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)